Agrifoto

Nieuws Agroweer

Vandaag en morgen stofstormen

20 April 2020 - Erik Colenbrander

Met een tot windkracht 6 aantrekkende wind en windstoten tot 60 km/ uur kan er vandaag veel zand opwaaien op stuifgevoelige gronden. Bovendien vergroot het zeer zonnige weer en de uitzonderlijk droge lucht de stuifgevoeligheid. Ook wordt het lastig om effectief te beregenen, bij windkracht 5-6.

De weersomstandigheden leiden tot buitengewone vergezichten van 50 kilometer en meer in grote delen van Europa. In de Veenkoloniën is zelfs een afstand van 75 kilometer gemeten. In de Veenkoloniën is men voorbereid op stofstormen en mag er bovengronds mest worden uitgereden om het stuiven tegen te gaan, wat ook zeker gebeurt.

Gevoelstemperatuur
De komende dagen zwakt de wind geleidelijk af, dag na dag. Maar ook morgen is het zeker nog een dag waarbij het op de akkers flink zal stuiven, zeker als het land wordt bewerkt. Vanmiddag reikt de wind volgens de verwachting tot windkracht 6, morgen bedraagt de windkracht volgens de berekeningen maximaal kracht 5. Als de wind in de loop van de week gaat liggen, wordt het ook ietsje warmer. Zeker voor het gevoel.

Overgang naar wisselvallig weer?
Vanaf komend weekend verschijnen er weerkaarten in beeld die wijzen op een overgang naar wisselvalliger weer. Het KNMI schrijft: “Van 27 april tot en met maandag 4 mei is er eerst grote kans op vrij koel weer met ongeveer 50% kans op regen, daarna toenemende onzekerheid in de temperatuurverwachting en dagelijks 30-40% kans op neerslag.”

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer

Weerupdate met Robert de Vries

Winter ver weg met zeer hoge temperaturen

Weerupdate met Robert de Vries

Nat en zacht weer heerst, maar kou zit wel dichtbij

Weerupdate met Robert de Vries

Na regen steekt nu ook nachtvorst de kop op

Weerupdate met Robert de Vries

Komt er binnenkort een einde aan de moesson?

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden