Shutterstock

Nieuws RVO

9.400 boeren vragen voorschot op GLB

26 Juli 2021

De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) is vorig week begonnen met de uitbetaling van de voorschotten op de basis- en vergroeningsbetalingen uit het Gemeenschappelijk landbouwbeleid (GLB). Ruim 9.400 ondernemers maken gebruik van deze regeling.

Tot 30 juni stond de eerste periode open om een verzoek in te dienen voor voorschot op de betalingsrechten. Die aanvragen worden in juli beoordeeld en uitgekeerd. Vanaf 4 tot en met 24 augustus wordt een tweede periode opengesteld, zo maakte de RVO vandaag (maandag 26 juli) bekend. Boeren die zich daarvoor opgeven, krijgen in september een voorschot. Vanaf december neemt de RVO de definitieve beslissing over de subsidies en worden de voorschotten verrekend met definitieve betalingen.

Extra voorwaarden
Het voorschot bedraagt €300 per hectare subsidiabele landbouwgrond waar de ondernemer een betalingsrecht heeft. Er zijn wel een aantal voorwaarden om in aanmerking te komen. Naast de gebruikelijke voorwaarden voor de betaling (het hebben van subsidiabele grond en betalingsrechten en aanvraag in de Gecombineerde opgave) dient de ondernemer recht te hebben op een voorschotbedrag van minimaal €400 en mag hij in de afgelopen 2 jaar niet meer dan €20.000 aan de-minimissteun hebben ontvangen.

boerenbusiness.nl

Jurphaas Lugtenburg

Is redacteur bij Boerenbusiness en focust zich vooral op de akkerbouwsectoren en de voer- en energiemarkt. Ook heeft Jurphaas zelf een klein akkerbouwbedrijf op Voorne-Putten (Zuid-Holland).
In tijden als deze houden we je graag op de hoogte van objectieve en transparante marktinformatie, aangevuld met heldere prijzen en noteringen. Daarom haal je deze maand meer uit jouw gratis Boerenbusiness Account. Je krijgt van ons in de maand juli 10 gratis premium-artikelen cadeau. Meld je aan
Regenradar
Powered by Agroweer

Nieuws Kalverhouderij

Subsidie voor alternatieve kalverketen

Nieuws Kunstmest

Poolse boer krijgt ruim 100 euro kunstmestsubsidie

Nieuws FAO

FAO: Aanpassing Europees landbouwbeleid begrijpelijk

Aangeboden: Zonnepanelen op het dak

Subsidiekraan van 13 miljard binnenkort open

Blijf op de hoogte

Mis niets en schrijf je in voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief