Eigen foto

Gewastour Week 28

Beregenen nog niet nodig op aardappelpercelen

6 Juli 2020 - Redactie Boerenbusiness

Op de percelen van de Boerenbusiness Gewastour is afgelopen week regen gevallen voor de aardappelen. Telers kijken met een schuin oog naar hun haspels. Is de regen van de afgelopen week genoeg om nog niet te gaan beregenen of worden de haspels van stal gehaald?

In de tabel hieronder het sencrop weerstation overzicht van de neerslag van afgelopen week.

Perceel Neerslag in mm afgelopen 7 dagen
Middenmeer (Noord-Holland) 20.6
Dronten (Flevoland) 23.6
Cuijk (Noord-Brabant) 26.7
Fijnaart (Noord-Brabant) 38.4
Ens (Flevoland) 23.6
Appelscha (Friesland) 23.4
Oldeholtwolde (Friesland) 38.9
Someren (Noord-Brabant) 28.4
Scharendijke (Zeeland) 17.3
Hank (Noord-Brabant) 15
Gemiddeld: 25.6

Vochtsensoren geven genoeg vocht aan
In Hank is het de minste neerslag gevallen in de afgelopen 7 dagen. "Ik heb vochtsensoren in het perceel staan en deze geven aan dat ik voorlopig nog niet hoef te beregenen", vertelt de teler aan Boerenbusiness. Afgelopen weekend heeft de teler nog eens 8 millimeter ontvangen waardoor er voorlopig nog niet beregend gaat worden op het perceel in Hank. 

Neerslag 6 juli (bron: Sencrop)

Haspel staat klaar in perceel
Op het perceel in Dronten staat de haspel klaar bij het perceel. "Momenteel verdampt er ongeveer 2 tot 3 millimeter op een dag. De neerslag van afgelopen week is genoeg geweest om de aardappelen bezig te houden", aldus de teler uit Dronten. De teler vindt het momenteel te hard waaien en gaat nog niet beregenen vanwege mogelijk schade aan het perceel met deze wind. Als de wind is gaan liggen wil de teler bekijken of het nodig is om te beregenen. 

Bloei gestopt
Op het perceel in Cuijk is het perceel gestopt met bloeien. Zo'n anderhalve week geleden was het perceel al bijna uitgebloeid en inmiddels is dat gebeurd. Tevens is afgelopen week het perceel gespoten met fungicide en voedingstoffen. De teler heeft gespoten met 0,5 liter Narita, 2,5 kg Profilux, 5 kg Nicrotop, 5 kg Ureum en 5 liter Bladkali.
 

Perceel Cuijk op 3 juli 2020

Phytophtora bespuiting in Scharendijke
Op het perceel in Scharendijke heeft de teler zijn wekelijkse phytophtora bespuiting uitgevoerd. Dit heeft de teler gedaan met Nautile. Ook werden er voedingsstoffen toegevoegd voor de aardappelen. De voedingsstoffen waren Epso Microtop. 

Spuiten perceel Scharendijke 2 juli
Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden