Ruim aanbod typeert varkensmarkt

Shutterstock
Varkens & Voer

Marktdossier April 2021

Het heropleven van de varkensmarkt blijft vooralsnog uit. Het varkensaanbod is nog ruim en de biggenexport is fors teruggezakt. Daarbij zijn ook de brokprijzen wederom gestegen. De markt is toe aan betere weersomstandigheden die de vleesafzet impuls kunnen geven.

30 April 2021

Varkens

Beursprijs corrigeert iets na flinke daling

Er zijn nog altijd veel varkens op de markt en de vraag is matig. Vorige week leverde de DCA Beursprijs 2.0 behoorlijk in, maar deze week wordt deze daling enigszins gecorrigeerd.
26 April 2021

Varkens

Ook DCA BestPigletPrice moet een veer laten

Lange tijd bleef de DCA BestPigletPrice stabiel, maar in navolging op de Beursprijs 2.0 zet nu ook de biggenprijs een verlaging in.
26 April 2021

Varkens

Europese groei productie varkensvlees blijft achter

De wereldwijde varkensvleesproductie stijgt in 2021, zo verwacht het Amerikaanse ministerie van Landbouw (USDA). Herstel van de Chinese varkensstapel speelt een rol bij de verwachte toename. Wat zijn de verwachtingen voor Europa?
23 April 2021

Varkens

DCA Beursprijs moet toch toegeven aan ruim aanbod

De varkensmarkt in Europa is slap gestemd en de afzet verloopt moeizaam. Het aanbod is ruim en kan niet worden weggeslacht. De slachtingen zijn fors teruggezakt en de slachtgewichten nemen juist toe. Deze week zet de DCA Beursprijs 2.0, na een periode van stabiliteit, dan ook een stapje terug.
21 April 2021

Varkens

Duitse varkensprijs levert flink in

De Duitse varkensprijs heeft deze week de langdurige periode van stabiliteit doorbroken. Er is echter geen sprake van een positieve prijsbeweging, de gezaghebbende VEZG-notering levert behoorlijk in.
19 April 2021

Varkens

Biggenexport neemt plotseling flink gas terug

Waar de Nederlandse biggenexport vanaf het begin van het jaar goed de smaak te pakken had, is er nu sprake van een kink in de kabel. De exportcijfers zijn fors teruggezakt. 
16 April 2021

Varkens

Houdt de DCA Beursprijs het droog in stroeve markt?

De varkensslachtingen hebben een forse terugslag gemaakt. Het slachttempo is fors teruggeschroefd en ligt plots onder het niveau van vorig jaar. Dit terwijl het varkensaanbod nog ruim is. Kortom, stroeve marktomstandigheden. Houdt de DCA-Beursprijs het droog?
12 April 2021

Varkens

Vraag naar biggen zakt terug, wat doet biggenprijs?

De stemming op de biggenmarkt is vooralsnog niet veel soeps. Ten opzichte van vorige week is er weinig veranderd. Wat doet de DCA BestPigletPrice?
9 April 2021

Varkens

Filipijnen geven impuls aan varkenstermijnmarkt VS

De prijzen voor varkens zijn in de Verenigde Staten deze week nog verder gestegen. Hiermee zet de varkensprijs de recente opmars onverminderd voort. De termijnmarkt voor varkens noteert voor bijna alle levertermijnen hogere cijfers.  Directe aanleiding daarvoor is de beslissing van de Filipijnen om meer varkensvlees te gaan importeren tegen lagere tarieven.
6 April 2021

Varkens

Biggenprijs stijgt niet ondanks krap aanbod

De biggenmarkt lijkt het voorlopige hoogtepunt te hebben bereikt. Het biggenaanbod is nog altijd beperkt, maar de vraag is duidelijk kleiner en de exportcijfers zijn teruggezakt. 
2 April 2021

Varkens

Ruim varkensaanbod wil niet echt slinken

De varkensmarkt gaat nog altijd gebukt onder een ruim aanbod. Het afbouwen wil niet echt vlotten en de vleesafzet is nog altijd beperkt. De DCA Beursprijs 2.0 vindt dan ook geen ruimte voor een verhoging deze week. 
2 April 2021

Varkens

Varkensprijs VS explodeert tot hoogste niveau in 7 jaar

Een krimpende veestapel zorgt voor een kleiner aanbod varkens in het jaar 2021. Dat blijkt uit het gegevens van het Amerikaanse ministerie van landbouw (USDA). Het kleine aanbod treft daarbij een sterke nationale en internationale vraag. De varkensprijzen in de Verenigde Staten zijn de afgelopen periode gestegen naar de hoogste niveaus in zeker 7 jaar.