Melkprijzen zetten positieve ontwikkeling door

Shutterstock
Melk & Voer

Marktdossier April 2021

De melkprijzen hebben zich positief ontwikkeld en ook voor de komende maand zijn de eerste verhogingen aangekondigd. De Nederlandse melkaanvoer loopt voorzichtig op, maar blijft nog altijd achter op het niveau van vorig jaar. Spotmelk blijft beperkt beschikbaar.

29 April 2021

Melk

Melkflush getemperd door matige voorjaarsweer

De melkaanvoer blijft door de koude weersomstandigheden nog altijd achterlopen op vorig jaar en de melkflush laat nog op zich wachten, wat tot een beperkt aanbod leidt. Wat doen de DCA-zuivelnoteringen deze week?
29 April 2021

melk

Hoe was de start van 2021 voor Europese zuivelsector?

Over de eerste 2 maanden van het jaar heeft Europa minder melk geproduceerd dan vorig jaar. Ierland was een van de weinige positieve uitschieters. Wat heeft dit voor gevolgen gehad voor de productie van verschillende zuivelproducten en hoe bewoog de export?
26 April 2021

Melk

Hoogste garantieprijs sinds 2018 van FrieslandCampina

FrieslandCampina doet voor de maand mei wederom een schep op de melkprijs. De garantieprijs stijgt zelfs 2 keer zo hard dan in april. Met de verhoging wordt de vierde opeenvolgende prijsstijging ingezet en bereikt de melkprijs het hoogste niveau sinds eind 2018.
23 April 2021

Melk

Arla zet de toon voor mei met stijgende melkprijs

Arla Foods zet de positieve trend van de melkprijsontwikkeling door, de melkprijs voor mei wordt flink verhoogd.
22 April 2021

Melk

Tendens zuivelmarkt op de lange termijn positief

De zuivelmarkt wordt momenteel geconfronteerd met lichte prijsdruk door de oplopende melkaanvoer —  al is er van een echte flush nog geen sprake. Voor de lange termijn zijn de vooruitzichten op de markt goed. Waarop is deze verwachting gebaseerd? Chanti Oussoren vertelt hierover.
22 April 2021

Melk

Duitsers en Fransen melken minder in februari

Zowel Duitse als Franse melkveehouders hebben in februari 2021 minder melk geleverd dan in februari vorig jaar. In beide landen duikt de melkproductie ook onder het 5-jarig gemiddelde.
16 April 2021

Melk

Wie betaalde de beste melkprijs in maart?

Maart was geen slechte maand voor de ontwikkeling van de melkprijzen. Over het algemeen zaten de melkprijzen in de lift, er waren slechts 2 zuivelverwerkers die de melkprijs niet verhoogden. Wie betaalde de beste melkprijs en hoe beweegt de gemiddelde melkprijs over maart?
15 April 2021

Melk

Druk op zuivelmarkt door uitstel heropening horeca

De melkaanvoer in Europa loopt op, maar blijft nog altijd achter op het niveau van vorig jaar. Koude weersomstandigheden en hoge voerkosten beperken de groei. Hoe reageert de zuivelmarkt op de ontwikkelingen en wat zijn de verwachtingen voor de komende tijd?
15 April 2021

Melk

Milcobel zet opwaartse prijsbeweging voort

Milcobel heeft de melkprijs in de afgelopen maanden al flink opgeschroefd en ook voor de maand april wordt een verhoging doorgevoerd. Hiermee stijgt de melkprijs over de eerste 4 maanden van het jaar met maar liefst €5 per 100 liter.
13 April 2021

Melk

Vreugenhil verhoogt melkprijs voor maart

Ook Vreugdenhil Dairy Foods verhoogt de melkprijs voor maart. Het is voor de zuivelverwerker de tweede verhoging op rij, al daalde de melkprijs vorige maand in de Boerenbusiness melkprijsvergelijker vanwege het wegvallen van de wintertoeslag.
12 April 2021

Melk

Nederlandse melkaanvoer komt terug van forse daling

De Nederlandse melkaanvoer weet nog altijd niet de productieniveaus van vorig jaar te evenaren. Over de maand melk werd er wederom minder melk geproduceerd dan vorig jaar. Het negatieve verschil wordt wel kleiner.
12 April 2021

Melk

Wordt Cono koploper in melkprijsvergelijker?

Cono Kaasmakers doet ook voor maart een schepje bovenop de melkprijs en verhoogt deze voor de tweede maand op rij. De zuivelwerker noteerde al in de bovenste regionen, maar de kale melkprijs wint hiermee nog meer terrein in de Boerenbusiness Melkprijsvergelijker.
10 April 2021

Melk

Australische zuivelexport verder gegroeid

De Australische zuivelexport heeft de positieve ontwikkeling over de maand februari doorgezet. De zuivelexport is verder gegroeid. Vooral de uitvoer van boter nam flink toe.
8 April 2021

Melk

Anticipeert zuivelmarkt op heropening horeca?

De zuivelmarkt is deze week vrij stabiel, maar extra impulsen liggen in het verschiet met de mogelijke heropening van de horeca. Wordt hier op geanticipeerd door de markt en wat betekent dit voor de DCA-zuivelnoteringen? Chanti Oussoren vertelt hierover meer.
8 April 2021

Melk

Europese boterproductie groeit in 2021

De Europese Commissie voorziet een groei van de productie van boter en magere melkpoeder voor 2021. Wat ligt hieraan ten grondslag en welke verwachtingen zijn er nog meer?
2 April 2021

Melk

Kale melkprijs A-ware hijgt in de nek van Bel

De melkprijs van Royal A-ware bleef vorige maand stabiel, maar zet deze maand weer een verhoging in. Met de forse verhoging wint de kale melkprijs terrein in de Boerenbusiness melkprijsvergelijker en hijgt het in de nek van Bel Leerdammer.
1 April 2021

Melk

Herpakt de zuivelmarkt zich na dit paasweekend?

Het was een rustige week voor de zuivelmarkt. De vraag is teruggelopen, maar ook het aanbod is niet ruim. Door de gebroken week in verband met Pasen zijn er minder volumes verhandeld dan normaal gesproken. Hoe bewegen de prijzen deze week en wat zijn de verwachtingen voor na Pasen?