Jeppe Gustafsson / Shutterstock.com

Nieuws Melkprijs

Melkprijs Arla trekt nu toch weer aan

27 September 2022 - Wouter Baan

Na FrieslandCampina heeft ook Arla besloten om de melkprijs voor oktober te verhogen. Daarmee passeert de basis-melkprijs de grens van €60 per 100 kilo.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

In september hield Arla de melkprijs nog gelijk, maar voor oktober ziet de coöperatie toch weer ruimte voor een plus. De melkprijs in Nederland stijgt met €1,05 tot €60,30 per 100 kilo. Dit is berekend bij de standaard Nederlandse gehaltes en een jaarleverantie van 1 miljoen kilo. Inclusief bonussen en premies kan de uitbetalingsprijs oplopen tot max €63,45 per 100 kilo.

In de melkprijsvergelijker blijft Arla redelijk in het spoor van FrieslandCampina. De uitbetalingsprijs staat weliswaar iets lager, maar de Scandinavische zuivelcoöperatie heeft zich sinds dit jaar geconfirmeerd aan een standaard nabetaling van minimaal €1,50 per 100 kilo.

In een toelichting laat Arla weten dat de ontwikkelingen op de gangbare zuivelmarkt ruimte bieden voor een hogere melkprijs. De biologische markt staat dit niet toe, waardoor die uitbetalingsprijs op een gelijk niveau van €68,81 per 100 kilo blijft steken.

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden