Bijna euro eraf in april

Melkprijs Cono daalt, maar blijft op afstand de hoogste

3 Mei 2016 - 2 reacties

De melkprijs van Cono Kaasmakers is sinds januari van dit jaar met slechts 3,65 euro per 100 kg gedaald. Dit maakt dat de melkprijs van de coöperatieve kaasmaker uit Westbeemster over april met afstand de hoogste is van de Nederlandse zuivelverwerkers.

Cono heeft over de maand april de vet- en eiwitwaarden licht naar beneden bijgesteld. De waarde van vet daalde met 0,05 euro tot 2,55 euro per kg, een afwaardering van 1,9 procent. De prijs van eiwit is met 20 cent verlaagd en komt daarmee uit onder de 6 euro per kg op 5,95 euro per kg. Dit is een verlaging van 3,25 procent.

0,93

euro

per 100 kg daalt melkprijs Cono Kaasmakers over de maand april

De melkprijs van Cono Kaasmakers over april komt hierdoor uit 28,19 euro per 100 kg bij 4,41 procent vet, 3,47 procent eiwit en een jaarleverantie van gemiddeld 800.000 kg. Dit is 0,93 euro per 100 kg minder dan het voorschot over maart. Melkveehouders die gemiddeld 600.000 kg op jaarbasis leveren, vangen 28,14 euro per 100 kg. Bij een jaarleverantie van 1,1 miljoen kg maakt Cono een bedrag van 28,33 euro per 100 kg over.

Het verschil in prijs, afhankelijk van het volume, zit hem in de vaste inhouding die Cono hanteert voor haar leden. In deze vergelijking geldt daarbij dat de inhouding bij een oplopende productie over meerdere kilo's melk wordt verdeeld.
 

De (grondstof)prijzen zijn flink in beweging, de ontwikkelingen in de wereld volgen zich in rap tempo op. Duiding in crisistijd is essentieel om goed te kunnen anticiperen. Juist nu is het belangrijk om over gedegen, actuele informatie en data te beschikken. Met een abonnement van Boerenbusiness kan je als ondernemer gefundeerde bedrijfsbeslissingen nemen. Bekijk het aanbod
Regenradar
Powered by Agroweer
Reacties
2 reacties
James Bond 3 Mei 2016
Dit is een reactie op dit artikel:
[url=http://www.boerenbusiness.nl/melk-voer/artikel/10869547/Melkprijs-Cono-daalt,-maar-blijft-op-afstand-de-hoogste]Melkprijs Cono daalt, maar blijft op afstand de hoogste[/url]
Wat doet Cono goed en Campina en Doc fout ?
jan 3 Mei 2016
een product produceren wat niet een standard product is, en niet meer produceren wat nodig is.
willempie 3 Mei 2016
@ JB. Wel makkelijk om RFC en DOC over een kam te scheren. RFC heeft ook wel divisies (met zeker de grootte van CONO) waar een dikke plus op de noteringen word gerealiseerd. Helaas geldt dat niet voor alle melk.
Ik herinner me ook nog de tijd dat CONO ergens onderaan de lijstjes bungelde trouwens.
U kunt niet meer reageren.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Mis niets en schrijf je in voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief

Nieuws Melk

Cono Kaasmakers verhoogt melkprijs voor april

Nieuws melk

Cono geeft maart-voorschot extra duw omhoog

Nieuws melk

Cono zet hogere melkprijs neer over 2021

Nieuws Melk

Cono schakelt naar hogere versnelling met melkprijs

Blijf op de hoogte

Mis niets en schrijf je in voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief