Duikt onder niveau 2015

Trendbreuk in melkaanvoer Frankrijk in april

14 Juni 2016 - 1 reactie

De trendbreuk in de melkaanvoer in Frankrijk, die zich in maart al aankondigde, heeft zich in april doorgezet. In de vierde maand van dit jaar duikt de Franse melkproductie duidelijk onder het niveau van april 2015.

Hiermee volgt Frankrijk de lijn die ook de melkveehouders in Groot-Brittannië hebben ingezet door de hoogste versnelling van de productie te halen. Onder druk van de huidige lage melkprijs en ook het relatief koelere voorjaar kiezen zij ervoor om de kosten te verlagen, bijvoorbeeld door minder krachtvoer te voeren. Dit haalt de top van de melkproductie af.

2,24

miljoen ton

is de melkproductie in Frankrijk over april van dit jaar

De melkaanvoer in Frankrijk komt over april uit op bijna 2,24 miljoen ton, een daling van 1,1 procent ten opzichte van april 2015. Vorig jaar april was de eerste maand van een liberale Europese zuivel-markt, zonder melkquotering. In deze maand nam in Frankrijk vorig jaar de productie dan ook toe. Dit jaar is deze stijgende lijn een stukje lager dan in 2015. De Franse melkaanvoer komt uit op een vergelijkbaar niveau als in april 2014.

De dalende melkproducties in Frankrijk en Groot-Brittannië dragen mede bij aan het herstel van de zuivelnoteringen op de Europese markt op dit moment. Zo zijn de laatste weken boter, room en ook kaas flink in prijs gestegen.

De (grondstof)prijzen zijn flink in beweging, de ontwikkelingen in de wereld volgen zich in rap tempo op. Duiding in crisistijd is essentieel om goed te kunnen anticiperen. Juist nu is het belangrijk om over gedegen, actuele informatie en data te beschikken. Met een abonnement van Boerenbusiness kan je als ondernemer gefundeerde bedrijfsbeslissingen nemen. Bekijk het aanbod
Regenradar
Powered by Agroweer
Reacties
1 reactie
Fransman 14 Juni 2016
Dit is een reactie op dit artikel:
[url=http://www.boerenbusiness.nl/melk-voer/artikel/10870188/Trendbreuk-in-melkaanvoer-Frankrijk-in-april]Trendbreuk in melkaanvoer Frankrijk in april[/url]
Een logisch gevolg van een B-basisprijs die onder de 20 ct per liter duikt.
In afwachting op betere tijden.
geert 14 Juni 2016
Een logisch gevolg van de lage prijzen,in Nederland gaan ze steeds harder melken naar mate de prijs zakt ,wat juist de prijzen laag houdt !
U kunt niet meer reageren.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Mis niets en schrijf je in voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief

Achtergrond Melk

Duidelijke krimp voor Franse melkplas in 2021

Inside Melk

Franse melkaanvoer sluit zwakke periode af

Analyse Zuivel

Veel minnen, maar toch vertrouwen in zuivelmarkt

Analyse Melk

Nederlandse melkaanvoer houdt dalende trend vast

Blijf op de hoogte

Mis niets en schrijf je in voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief