Zijwaartse beweging over mei

Hoogtepunt bereikt in melkaanvoer VS?

22 Juni 2016

Over mei produceerden koeien in de Verenigde Staten (VS) een recordvolume aan melk. Nog niet eerder werd dit niveau bereikt. Los daarvan ziet er naar uit dat de groei gestabiliseerd is en de grote groeisprongen achter de rug zijn. Wat nog altijd betekent dat er meer melk ten opzichte van een jaar eerder geproduceerd wordt.  

Over mei slagen de 23 belangrijkste melkproducenten er in de melkproductie te verhogen naar 7,92 miljoen ton. Nog niet eerder werd er zoveel melk geproduceerd. Een plus die mogelijk werd gemaakt door een groeien melkveestapel in combinatie met een hogere melkproductie per koe.

Tegelijk illustreert het een stagnatie van de groei. Zo kan er over april nog een plus van 1,1 procent behaald worden over mei neemt dit maar minimaal toe tot een plus van 1,2 procent. Het is nu in hoofdzaak de productie per koe die maakt dat er de ene maand meer of minder geproduceerd wordt. De omvang van de kudde is sinds maart stabiel. 

De (grondstof)prijzen zijn flink in beweging, de ontwikkelingen in de wereld volgen zich in rap tempo op. Duiding in crisistijd is essentieel om goed te kunnen anticiperen. Juist nu is het belangrijk om over gedegen, actuele informatie en data te beschikken. Met een abonnement van Boerenbusiness kan je als ondernemer gefundeerde bedrijfsbeslissingen nemen. Bekijk het aanbod

Meer over

melkaanvoer
Regenradar
Powered by Agroweer

Analyse Zuivel

Veel minnen, maar toch vertrouwen in zuivelmarkt

Analyse Melk

Nederlandse melkaanvoer houdt dalende trend vast

Nieuws Melkaanvoer

Melkproductie VS opnieuw in het rood

Nieuws Melkaanvoer

Melkers in Nieuw-Zeeland geven nu toch weer gas

Blijf op de hoogte

Mis niets en schrijf je in voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief