Second check voor fouten

Peildatum opgave kan alsnog worden aangepast

29 Augustus 2016

Een deel van de Nederlandse melkveehouders loopt het risico om minder fosfaatrechten te krijgen toegekend dan waar recht op is. Dit komt doordat de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) haar telling baseert op geregistreerde gegevens, terwijl de praktische werkelijkheid hiervan flink kan afwijken.

oktober 

deadline

Zoals bekend worden de fosfaatrechten toegekend op basis van de peildatum van 2 juli 2015. Door verschillende omstandigheden kan het echter voorkomen dat de situatie op de peildatum niet overeenkomt met de praktijk. Foutieve opgaven kunnen bijvoorbeeld ontstaan doordat melkveehouders, ten tijde van de peildatum, een samenwerkingsverband zijn aangegaan. Ook zijn voorvallen bekend dat melkveehouders het RVO foutief hebben geïnformeerd wat betreft melkproductie. Cijfers van geleverde liters melk kunnen bijvoorbeeld behoorlijk afwijken van de daadwerkelijk geproduceerde liters.  

Om te voorkomen dat melkveehouders gedupeerd worden, hebben ondernemers nog tot 1 oktober dit jaar de kans om de gegevens bij het RVO te laten aanpassen. Melkveehouders die twijfelen kunnen een zienswijze indienen, zodat foutieve opgaven alsnog kunnen worden gecorrigeerd. 

De (grondstof)prijzen zijn flink in beweging, de ontwikkelingen in de wereld volgen zich in rap tempo op. Duiding in crisistijd is essentieel om goed te kunnen anticiperen. Juist nu is het belangrijk om over gedegen, actuele informatie en data te beschikken. Met een abonnement van Boerenbusiness kan je als ondernemer gefundeerde bedrijfsbeslissingen nemen. Bekijk het aanbod
Regenradar
Powered by Agroweer

Nieuws Fosfaatrechten

Lagere afroming heeft op prijs fosfaat amper effect

Nieuws Fosfaatrechten

Juridische stappen tegen fosfaatkorting in de maak

Analyse Fosfaatrechten

'Huidige vraagprijs lease fosfaatrecht te gortig'

Nieuws Melk

Fosfaatrechtenhandel rustig, prijzen iets lager

Blijf op de hoogte

Mis niets en schrijf je in voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief