Inside: Melk & Voer

Melkprijs A-ware over december door 36 euro heen

2 December 2016 - 1 reactie

Over december kan A-ware opnieuw een hogere melkprijs opschrijven. Die neemt toe met 2,50 euro en breekt daarmee door de 36 euro. Dit is inclusief de toeslagen. Sinds juli is de melkprijs daarmee meer dan verdubbeld. 

36,16

euro

per 100 kg melk

Over december telt A-ware 2,50 euro op bij de melkprijs, waardoor deze bij een jaarleverantie van 800.000 kg melk uit kan komen op 36,16 euro per 100 kg melk. Het is een bedrag op basis van de standaardgehaltes inclusief alle premies. Bij een leverantie van 1,1 miljoen kg komt de prijs uit op 36,65 euro per 100 kg melk.

Sinds juli heeft de melkprijs een rappe stijging neer kunnen zetten. Zo werd in juli afgetrapt met een prijs van 22,88 euro per 100 kg melk, bij 1,1 miljoen kg melk. Wat inhoudt dat de prijs in de tweede helft van 2017 een stijging heeft weten neer te zetten van meer dan 50 procent.  

De prijzen zijn inclusief 1 euro voor weidegang en duurzaamheid. Ook inbegrepen is een kwartje voor het gebruik van de weidegang-app en 50 cent kwaliteitstoeslag. Let op FrieslandCampina communiceert een melkprijs bij een jaarleverantie van 600.000 kg melk naar buiten.  

 

 

De (grondstof)prijzen zijn flink in beweging, de ontwikkelingen in de wereld volgen zich in rap tempo op. Duiding in crisistijd is essentieel om goed te kunnen anticiperen. Juist nu is het belangrijk om over gedegen, actuele informatie en data te beschikken. Met een abonnement van Boerenbusiness kan je als ondernemer gefundeerde bedrijfsbeslissingen nemen. Bekijk het aanbod
Regenradar
Powered by Agroweer
Reacties
1 reactie
olro 61 2 December 2016
Dit is een reactie op dit artikel:
[url=http://www.boerenbusiness.nl/melk-voer/artikel/10872535/Melkprijs-A-ware-over-december-door-36-euro-heen]Melkprijs A-ware over december door 36 euro heen[/url]
Wat een jubelbericht over A-ware! Maar een verdubbeling is toch altijd 100%?? En in het bericht is het 50% in de 2e helft van 2017!!! En nog steeds ver onder de kostprijs!!
Rfc lid 3 December 2016
Orlo 61,
Je hebt geheel gelijk. Verdubbelen is in percentage 100%

Aware doet het daarbij erg goed. Zij zijn de enige op Nederlandse bodem die RFC nog wat steken kunnen geven. Cono doet ook zeer goed, maar huisvest zich in specialiteiten waar RFC zich meer op dezelfde markt als aware begeeft.

Persoonlijk (ja ik ben rfc lid) ben ik grote voorstander van particuliere partijen. In coöperaties wordt altijd teveel geld verslonden.
U kunt niet meer reageren.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Mis niets en schrijf je in voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief

Nieuws melk

A-ware zoekt weidemelk van Belgische leveranciers

Achtergrond Overnames

Bij A-ware geen twijfels over de Belgische markt

Nieuws melk

A-ware neemt Belgisch familiebedrijf Olympia over

Nieuws Overname

A-ware koopt toetjesmaker Hollebeekhoeve

Blijf op de hoogte

Mis niets en schrijf je in voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief