Nederlandse zuivelprijzen

Eiwitprijzen worstelen zich verder omhoog

7 December 2016

De stijgingen in de vetprijzen zijn tot staan gekomen, maar dikke plussen kunnen nog wel opgeschreven worden in de eiwitprijzen. Dit staat nog los van het effect van de Global Dairy Trade (GDT), want zo deze al effect heeft dan gaat het over de prijzen van volgende week. 

8

euro

stijgt prijs volle melkpoeder 

In week 49 houdt ZuivelNL de prijs voor boter stabiel op 439 euro per 100 kilo. Ook in Duitsland blijft de prijs stabiel. De vraag wordt nog wel steeds als goed omschreven. Waarschijnlijk heeft de stabilisering van de prijs te maken met het einde van de prijsrally in room.  

Volle melkpoeder gaat er vandoor met de winst. Deze schrijft een plus op van 8 euro, waarmee de prijs uitkomt op 315 euro per 100 kg. Ondanks de plus blijft de prijs onder de Nieuw-Zeelandse notering.

Magere melkpoeder noteert een plus van 4 euro voor menselijke consumptie. Door de stijging komt de prijs uit op 208 euro per 100 kilo. Melkpoeder voor veevoer schrijft een stijging op van 5 euro en komt terecht op 190 euro per 100 kg. In Duitsland nam de onderkant van de prijs toe tot een 1.980 euro per ton. De Europese Commissie maakte bekend geen voorraden op de markt te brengen die de markt verstoren. In vergelijking met vet is het herstel in eiwit zeer fragiel.

Weipoeder sluit de rij met een prijs van 80 euro per 100 kg. Een plus van 1 euro. 

  

De (grondstof)prijzen zijn flink in beweging, de ontwikkelingen in de wereld volgen zich in rap tempo op. Duiding in crisistijd is essentieel om goed te kunnen anticiperen. Juist nu is het belangrijk om over gedegen, actuele informatie en data te beschikken. Met een abonnement van Boerenbusiness kan je als ondernemer gefundeerde bedrijfsbeslissingen nemen. Bekijk het aanbod
Regenradar
Powered by Agroweer

Interview Arjan Schimmel

'Gehele zuivelsector moet weer met een stem spreken'

Nieuws melk

Spot- en termijnprijzen melkpoeder nek aan nek

Nieuws Melk

Melkveehouders: afdracht aan ZuivelNL ter discussie

Nieuws Melk

Aantal bedrijven met weidegang blijft toenemen

Blijf op de hoogte

Mis niets en schrijf je in voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief