Veestapel daalt

November keerpunt voor melkproductie VS

20 December 2012 - Redactie Boerenbusiness

Melkveehouders in de VS trekken er hard aan om de melkproductie op peil te houden en daar slagen ze over de maand november goed in. Het is voor het eerst in vier maanden tijd dat het de melkveehouder lukt om de melkproductie weer boven het niveau van 2011 te krijgen. Ze zetten zelfs een plus neer van 1,1 procent.

De laatste keer dat boeren in de VS meer melk wisten af te leveren dan in het jaar ervoor was over de maand juli. Toen pluste de melkproductie nog met 0,7 procent. Daarna bleef de melkproductie een problematisch gebeuren en belandde deze in de maanden augustus en oktober nipt onder, en in de maand september ruim onder, het volume van 2011.

November brengt hier met een productie van 7,445 miljard kg melk verandering in, een plus van 1,1 procent in vergelijking tot november 2011. Ondanks dat de melkproductie enkele maanden onder druk heeft gestaan komt de melkproductie tot en met november, met een volume van 85,45 miljard kg, alsnog hoger uit dan de productie over 2011, 83,65 miljard kg.

Waar de algehele melkproductie over november wel omhoog gaat doet de productie in de belangrijkste zuivelstaat Californië dat niet. Deze blijft over november steken op 1,63 miljard kg melk, tegenover 1,67 miljard kg melk. De andere twee zuivelstaten Idaho en New York leveren daarentegen juist meer melk af en zetten een plus neer van respectievelijk 2,3 en 3,2 procent. De melkproductie in New Mexico laat ondertussen de grootste daling zien, 4 procent, en zakt weg van 0,336 miljard kg naar 0,369 miljard kg melk.

Opmerkelijk genoeg valt de melkproductie in Californië lager uit, maar laat de veestapel juist een stijging zien. In New Mexico zorgen zowel een kleinere veestapel als een lagere gemiddelde koeproductie voor de lagere melkopbrengst.

Wanneer alle veestapels van de 23 staten bij elkaar opgeteld worden telt de VS over november 8,47 miljoen dieren. Een plus ten opzichte van oktober toen de VS nog maar 8,46 dieren telde- het laagste aantal in 2012- maar een minieme daling in vergelijking tot november 2011.

 

 

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer

Nieuws Melk

Duitse melkaanvoer pakt stijgende trend weer op

Interview David Kennedy (Bord Bia)

Herstel Ierse melkproductie in het verschiet

Analyse Melk

FrieslandCampina zet stap verder in gevecht om melk

Nieuws Melk

Hogere melkproductie in Australië en Nieuw-Zeeland

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden