Omzet groeit 9 procent

Netto verlies van 8 ton voor CRV

14 Januari 2013 - Redactie Boerenbusiness - 1 reactie

Door verslechterde marktomstandigheden en hoge investeringen heeft de Coöperatie Rundveeverbetering (CRV) het afgelopen boekjaar afgesloten met een netto verlies van 0,8 miljoen euro. De omzet steeg wel met 9 procent naar 169,9 miljoen euro.

Veehouders werden het afgelopen boekjaar wereldwijd geconfronteerd met hoge grondstofprijzen waardoor de financiële posities verslechterden. Hierdoor werden goedkopere producten afgenomen en investeringen uitgesteld waardoor de marges van CRV onder druk kwamen te staan. Vooral op de belangrijke, Braziliaanse markt werden de lagere marges versterkt door de inflatie en minder sterke groei van de economie.

Uitbraken van het Schmallenbergvirus in een aantal West-Europese landen bemoeilijkte de export van CRV omdat landen buiten Europa exportbeperkingen instelden.

Verder stegen de bedrijfskosten van CRV. Het bedrijf investeerde het afgelopen jaar in de automatisering van financiële en goederenstromen. Dit vergroot de efficiëntie, wat het lopende boekjaar nog rendement moet gaan opleveren.

De bedrijfskosten van CRV stegen het afgelopen jaar door meer uitgaven aan personele en productiekosten. Dit werd veroorzaakt door de internationale groei. Bovendien waren er in sommige gevallen extra investeringen in voorraden nodig om aan de toenemende vraag te voldoen. Investeringen in bijvoorbeeld het fokprogramma moeten over enkele jaren rendement gaan opleveren..

Om CRV de komende jaren minder kwetsbaar te maken voor wisselende marktomstandigheden en om de bedrijfskosten in te perken, gaat het bedrijf in het lopende boekjaar kijken naar manieren om de kosten verder terug te dringen. Een manier om dit te doen is door activiteiten op het gebied van marketing, innovatie en ontwikkeling en uitvoering van het fokprogramma te vereenvoudigen. Het samenvoegen van activiteiten van het hoofdkantoor en het Business Unit West-Europa wordt gezien als een andere manier om de uitgaven te verlagen.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Meer over

CRV
Regenradar
Powered by Agroweer
Reacties
1 reactie
Adriaan 14 Januari 2013
Go with the flow, hier besparen en samen met rabo de wereld veroveren...
U kunt niet meer reageren.

Wat doen de actuele melkprijzen?

Bekijk en vergelijk het
in de Melkprijsvergelijker

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden