Lagere vleesprijzen

Aussies brengen minder koeien naar de slacht

7 Maart 2013 - Redactie Boerenbusiness

Ondanks de huidige economische omstandigheden brachten Australische  melkveehouders minder koeien naar de slacht dan in februari 2012. Dit was vooral het gevolg van lagere vleesprijzen, zo meldt Dairy Australia.

Over februari 2013 bleef het aantal koeien wat naar de slacht gebracht werd steken op 4.026 dieren, 10 procent minder dan in 2012. Dit heeft vooral te maken met de vleesprijs die 24 procent lager ligt dan in het voorgaande seizoen.

Ondertussen zorgde regenval eind februari voor wat verlichting in de zuidelijke en binnenlandse zuivelregio"s, hoewel de zomerperiode gemiddeld veel minder regen opleverde dan normaal. Het zijn vooral de kustgebieden die erg nat blijven. Vooral in de laatste week van februari zorgde hevige regenval voor wat verlichting in het zuiden van New South Wales en Victoria, de oostkust.

Ondanks de krappe watervoorziening worden melkveehouders wel geconfronteerd met hogere prijzen voor kunstmest en voor voedergewassen. Zo steeg bijvoorbeeld de prijs van ureum van januari op februari met 10 dollar. Ook luzerne hooi kende een dergelijke stijging, terwijl voertarwe juist 8 dollar goedkoper werd.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden