Staatsbosbeheer veilt natuurgrond

Boeren tonen interesse in aankoop natuurterrein

18 April 2013 - Redactie Boerenbusiness

Vanaf 11 mei kunnen geïnteresseerden in natuurgrond van Staatsbosbeheer een bod uitbrengen op 16 percelen in Daarle (Overijssel). Niet iedereen is daar blij mee. Een Vandaag maakte een reportage van de kijkdag maandag. 

Staatsbosbeheer veilt een deel van haar natuurterrein om het begrotingstekort van 100 miljoen euro in de staatskas terug te dringen. De kavels zijn een halve tot vijf hectare groot en bestaan vooral uit bos, paden, houtwallen en grasland. Het online bieden begint bij 0,75 eurocent per m2. 

De belangstelling is volgens Troostwijk Veilingen groot. De veilingsite is zo’n 60.000 keer bezocht. Iedereen mag meedoen. Ook boeren steken hun licht op, maar er is angst dat veeboeren er hun dieren laten grazen. 

Natuurorganisaties vrezen dat ondanks de natuurlijke bestemmingsplannen van de grond particulieren en investeerders de flora en fauna op hun perceel slecht zullen beheren, of erger: hun eigen stukje land gebruiken als vuilopslagplaats, er een hek omheen zetten of er een caravan of tuinhuisje plaatsen. 

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden