Richting FrieslandCampina

Stroomaanvoer vanuit melkveehouders stijgt

30 Mei 2013 - Redactie Boerenbusiness - 1 reactie

Zuivelverwerker FrieslandCampina trekt er hard aan om de belasting van het milieu zoveel mogelijk te verminderen en tegelijk een positieve stempel te drukken op de maatschappij. Uit het MVO verslag blijkt dat de melkveehouders naast melk ook 40 procent van de stroom leveren.

De grootste zuivelaar van Nederland geeft aan dat ze met 25 productielocaties en 14.000 leden een belangrijke bijdrage levert aan het energiegebruik in Nederland. Voor de melkveehouders is daarom de energiescan in het leven geroepen, welke al door 1.000 melkveehouders is uitgevoerd. Ondertussen leveren de melkveehouders ook nog eens 40 procent van de stroom die het bedrijf nodig heeft.

Ook wist het bedrijf het totale stroomverbruik met 4 procent te verminderen, Dit door wereldwijd de energie-efficiëntie te verbeteren. Cees "t Hart benadrukt bij de publicatie van het MVO verslag dat het bedrijf de continuïteit van de organisatie wil borgen en het "verdienmodel weerbaar wil maken tegen toekomstige duurzaamheiduitdagingen".

Een van die uitdagingen was in 2011 het promoten van weidegang onder de leden. Over 2012 zorgde dat ervoor dat 74 procent van de melkveehouders weidegang toepaste. Ondertussen zijn de aanmeldingsformulieren alweer binnen voor 2013.

Ook voor de komende tijd maakt de zuivelaar het zich niet makkelijk. Zo wil FrieslandCampina een bijdrage leveren aan de nutriëntenzekerheid in de wereld, helpen bij het tegengaan van vergrijzing van de boeren wereldwijd door jonge boeren toekomstperspectief te geven en de verduurzaming van de zuivelketen "van gras tot glas" verder doorvoeren.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer
Reacties
1 reactie
kuiper 6 Juni 2013
Dit is een reactie op dit artikel:
[url=http://www.boerenbusiness.nl/melkmarkt/artikel/item/10827414/Stroomaanvoer-vanuit-melkveehouders-stijgt]Stroomaanvoer vanuit melkveehouders stijgt[/url]
Ze hebben wel visie,maar het moet niet ten koste gaan van een goede melkprijs,zoals in het verleden,want dan zijn het loze kreten !
U kunt niet meer reageren.

Wat doen de actuele melkprijzen?

Bekijk en vergelijk het
in de Melkprijsvergelijker

Opinie Kasper Walet

Help! De energietransitie verzuipt

Analyse Melk

Arla en FrieslandCampina groeien meer uit elkaar

Nieuws Melk

Fitch wil beter resultaat zien bij FrieslandCampina

Achtergrond Melk

Maar goed dat Friso nog van FrieslandCampina is

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden