Cijfers FAO

Mondiale voedselprijzen verder onderuit

5 Juli 2013 - Redactie Boerenbusiness

De wereldwijde voedselprijzen zijn in juni voor de tweede maand op rij gedaald, zo blijkt uit de voedselprijzenindex van de Voedsel- en Landbouworganisatie (FAO) van de Verenigde Naties. Oorzaak zijn de dalende prijzen voor zuivelproducten en suiker als gevolg van hogere productieverwachtingen.

De index met 55 producten daalde afgelopen maand met 0,9 procent naar 211.3 punten. In mei stond deze nog op 213.2 punten, maar de index staat altijd nog 5,4 procent hoger in vergelijking met een jaar geleden. 

"De daling van afgelopen maand is te wijten aan de lagere suikerprijzen. Nog veel meer impact heeft de daling van zuivelprijzen", schrijft de FAO in haar rapport. "De zuivelmarkt is weer rustig na een flinke daling van de melkproductie in Nieuw-Zeeland. Producten worden nu elders gezocht, waaronder in Europa en de VS."

De zuivelprijzen daalden met 4,3 procent in juni nadat de index in april het hoogste punt sinds december 2007 had bereikt. De index van suiker daalde met drie procent, graanprijzen gingen 1 procent naar beneden.  

 

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden