En 40 vleesbedrijven

Rusland blokkeert weer 19 Duitse zuivelaars

26 Augustus 2013 - Redactie Boerenbusiness

De relatie tussen de Russen en de Duitsers blijft moeizaam. Opnieuw hebben een aantal bedrijven uit de voedingsmiddelenindustrie te horen gekregen dat ze niet meer naar Rusland mogen exporteren, zo meldt Top Agrar.

De Duitse veterinairdienst heeft de eisen van de Russische veterinaire en plantenkundige dienst (Rosselkhoznadzor ) nagekomen. Dit leidde er toe dat na een beoordeling veel bedrijven van de lijst met bedrijven die naar Rusland mogen exporteren doorgestreept zijn.

Het Rosselkhoznadzor liet een week eerder weten dat in totaal 133 bedrijven en exporteurs uit de Duitse voedingsmiddelenindustrie hun toelating tot de Russische tolunie verloren hebben. De Duitse veterinaire dienst stelde vast dat de bedrijven zich niet aan de door Rusland gestelde eisen hielden.  De helft van de bedrijven houdt zich bezig met vis.

Ook worden 19 producenten van zuivel en meer dan 40 ondernemingen uit de vleesbranche op de lijst doorgestreept. De controle is onderdeel van de recente afspraken tussen Rusland en Duitsland. 

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden