Goed voor vlees en zuivel

EU en Singapore slaan handen ineen

20 September 2013 - Redactie Boerenbusiness

Europa en Singapore zijn samen tot een vrijhandelsovereenkomst gekomen. De overeenkomst moet nog wel goedkeuring krijgen van de lidstaten. Bij de agri gaan vooral vlees en zuivel profiteren van de overeenkomst, zo maakt de Europese Commissie bekend.

Het is voor het eerst dat het Europa lukt om een overeenkomst te sluiten met een land uit zuidoost Azië. Met een vrijhandelsovereenkomst bijna op zak worden deuren geopend naar overeenkomsten met andere landen uit de regio. 

Rupert Schlegelmilch, die de onderhandelingen voerde namens de EU, laat weten blij te zijn een dergelijke overeenkomst te kunnen wegleggen voor goedkeuring. "Europa en Singapore verhandelen al wekelijks een volume aan goederen ter waarde van 1 miljard euro. Door de overeenkomst worden de banden nog strakker aangetrokken." Het Europees Parlement bepaalt uiteindelijk of de deal doorgaat.   

Over 2012 was Europa na Maleisië de belangrijkste zakenpartner van Singapore. De waarde van de handel plust over 2012 met 9,7 procent tot 51,8 miljard euro. In 2010 was Singapore samen met Zwitsersland de tweede afnemer van Europese streekproducten. Op een staat de VS. Een streekproduct staat in Azië dan ook gelijk aan kwaliteit. Het vrijhandelsovereenkomst gaat dit nog eens versterken vooral ten gunste van bepaalde vlees- en zuivelproducten.    

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden