Aandelen dalen 9.7 procent

Teleurstellende beursgang Huishan Dairy

27 September 2013 - Redactie Boerenbusiness

De beursgang van een van China’s grootste zuivelverwerkers China Huishan Dairy Holdings was niet zo succesvol als gehoopt. Het bedrijf had vrijdag haar debuut op de beurs in Hong Kong, maar de aandelen daalden met 9,7 procent, meldt Wall Street Journal.

Begin September begon het bedrijf met het intekenen door een beursgang die tot 1,3 miljard dollar waard zou kunnen zijn, en daarmee de grootste beursgang in Hong Kong zou zijn in vier maanden. Volgens analisten was de markt toen goed, maar is het sentiment onder beleggers inmiddels gedaald. Beleggers zijn voorzichtiger geworden en  huiverig om nieuwe aandelen te kopen.

Melk en kaas zijn van oorsprong niet de standaard ingredienten op de menukaart van de Chinezen, maar de consumptie groeit gestaag als gevolg van een nieuwe middenklasse. Als gevolg daarvan ziet Huishan de toekomst positief tegemoet en heeft het bedrijf heel wat projecten in de planning staan. Huishan heeft de op een na grootste kudde melkkoeien in China in bezit, zo’n 106.000 stuks en afgelopen jaar behaalde het bedrijf een omzetgroei van 92 procent naar 417 miljoen euro.

Het bedrijf maakte eerder dit jaar bekend dat een derde van de winst gebruikt zal worden om 45 nieuwe melkveebedrijven te starten in het noordoosten van de Chinese provincie Liaoning. Nog eens 17 procent van de winst gaat naar de import van melkvee. Het bedrijf wil de komende drie jaar 75.000 koeien uit Australië en Nieuw-Zeeland importeren. Het derde plan is een investering in nieuwe melkpoederfabriek met een jaarlijkse productie van 33.000 ton. Deze zal in maart 2017 gereed moeten zijn.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden