Met hulp van Fonterra-melk

Nieuw-Zeelandse Synlait gaat fors investeren

3 December 2013 - Redactie Boerenbusiness

Synlait melk zegt dat het op de rit is om de groeidoelstellingen voor het financiële jaar 2014 te halen, zo meldt Stuff.Co.NZ.

In september gaf de op de NZX-lijst genoteerde zuivelaar en exporteur een winstprognose van 19,67 miljoen dollar, voor het jaar eindigend op 31 juli 2014.

Dinsdag gaf Synlait aan 180 miljoen dollar te gaan investeren in uitbreiding van productie en volumegroei.

Sleutelwoorden hierbij zijn migratie van melkpoeder en room naar hoogwaardige producten en het uitbouwen van de productie van babyvoeding en andere hoogwaardige producten. 

Onder de groeiplannen wordt een lactoferrine fabriek genoemd die januari 2014 klaar moet zijn, een opslag die in maart klaar moet zijn en voor juni staan de mixen en blikken op het programma.

Onder de sleuteldata vallen ook november en december voor het opzetten van een laboratorium. Daar stopt het niet, want de onderneming wil tevens in mei 2015 een boterfabriek openen en werkt daarnaast aan een droogtoren, welke in augustus 2015 in productie moet gaan. 

In de eerste helft van het financieel jaar 2014 ondervond de verkoop van babyvoeding hinder van nieuwe Chinese regelgeving en de problemen rondom voedselveiligheid in Nieuw-Zeeland.

"Echter wij verwachten de groeidoelstellingen bij babyvoeding dit jaar te halen", aldus het bedrijf. "We verwachten een significant rol te kunnen spelen bij de opname van DIRA melk." DIRA staat voor Dairy Industry Restructuring Act.  

De DIRA verplicht Fonterra om melk aan andere zuivelverwerkers af te staan en is onderdeel van de monopoly wetgeving.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Meer over

Synlait
Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden