Vechten om zuivel Australië

Canadezen kanshebbers bij Warnambool

24 December 2013 - Redactie Boerenbusiness

Het zou zo maar kunnen dat FrieslandCampina straks samenwerkt met het Canadese Saputo. Deze lijkt namelijk de overhand te krijgen bij het gevecht om het Australische Warnambool. Tot 3 januari kunnen Bega en Kirin nog met een alternatief plan komen, zo meldt Data Room.

David Lord, hoofd van het Australische Warnambool kaas en boter, geeft aan dat Saputo een meerderheidsaandeel kan winnen zonder dat de sleutelaandeelhouders Bega Cheese en Kirin Holdings de aandelen verkopen. FrieslandCampina is middels een joint venture- Great Ocean Ingredients- aan het bedrijf verbonden.

"Ik denk dat Saputo de controle kan krijgen" zonder dat Bega en Kirin de aandelen verkopen. 

Saputo"s aandeel was 16,9 procent voordat een overname panel besloot dat tot 3 januari de huidige aandeelhouders de kans moeten krijgen om de aandelen op te kopen. Bega bezit 18,7 procent van de aandelen, tegenover een 9,99 procent aandeel van Kirin. Op 10 januari vervalt het aanbod van Saputo ter waarde van 9 dollar per aandeel.

Bega en Kirin lopen beide het risico een minderheidsaandeel in een door het Canadese Saputo gecontroleerd bedrijf te krijgen. Het kan zelfs zijn dat de waarde van de aandelen instort wanneer Saputo de leiding krijgt.

Sinds Bega een overnamebod bekendmaakte steeg de waarde van de aandelen met 105 procent. Wellicht slagen de Canadezen er zelfs in Bega er van te overtuigen hun aandelenpakket van de hand te doen.

 

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden