Boteronderdelen schadevrij

Poedertoren Arla na maand al dicht

2 Januari 2014 - Redactie Boerenbusiness

Tweede kerstnacht was een treurige avond voor het Duitse onderdeel van Arla. Toen brak er brand uit in de nog vrijwel nieuwe poedertoren in het zuidwesten van Duitsland. De brand kon vrijdag geblust worden.

Het vuur brak uit in de 42 meter hoge droogtoren van de fabriek van Arla in Pronsfeld. Het onderdeel ter waarde van 65 miljoen euro, was sinds november in bedrijf. Om half zeven Tweede Kerstdag werd er alarm geslagen en kwam de productie stil te liggen.

Een veiligheidsysteem in de toren heeft vervolgen meer schade kunnen voorkomen, de zogenaamde Berstscheiben. Hoe de brand kon ontstaan wordt door twee robots onderzocht.

Voorlopig wordt er geen melkpoeder geproduceerd. Het zijn alleen de melkpoedertorens die getroffen zijn door de brand. De andere werkzaamheden in Pronsfeld gaan gewoon door. Ook de nieuw te bouwen boteronderdelen zijn volgens de berichten de dans ontsprongen.

In de herfst van 2012 fuseerde het Scandinavische Milchunion Hocheifel uit Pronsfeld met Arla. In de Eifel werken ongeveer 850 medewerkers. Zowel de boteronderdelen als de poedertoren zijn onderdeel van een 100 miljoen euro investeringsprogramma.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer

Analyse Melk

Arla en FrieslandCampina groeien meer uit elkaar

Nieuws Jaarcijfers 2023

Nabetaling Arla overtreft de eigen verwachtingen

Nieuws melk

Arla zet reststroom in voor insectenproductie

Analyse melk

Arla maakt werk van wei-ingrediënten

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden