Meer koeien naar de slacht

Australische droogte laat export rundvlees pieken

23 Januari 2014 - Redactie Boerenbusiness

De extreme droogte in Australië heeft voor een piek in de export van rundvlees gezorgd. Veehouders weten niet meer wat ze met de dieren aanmoeten nu het gebrek aan neerslag het grasland heeft gedood. Om de kosten te beperken gaan veel koeien naar de slacht, meldt Bloomberg.

Met name in de staat Queensland is de situatie uitzonderlijk. Na twee natte jaren kreeg het gebied de droogste decembermaand sinds 1938 voor de kiezen. Gevolg van de droogte is dat veel veehouders van hun koeien af willen.

Het grote aanbod van runderen voor de slacht heeft als gevolg dat er van de recordprijs voor rundvlees in 2011 weinig meer over is. Sindsdien is de prijs met 35 procent naar beneden gegaan. Volgens de Australische overheid zal de export van rundvlees in de twaalf maanden tot juni dit jaar met zeven procent stijgen naar 1,09 miljoen ton. Dit is inclusief een stijging van 74 procent in afzet naar China en 11 procent meer rundvlees naar de VS.

De overheid verwacht dit jaar een forse toename van de slachtcapaciteit onder slachterijen. De prognose is een toename van 5,6 procent naar 8,9 miljoen stuks rundvee.

Meteorologen kunnen nog geen duidelijkheid bieden of de droogte snel tot een einde komt. Veehouders blijven tot die tijd voorzichtig en het slachten van koeien gaat onverminderd door.

 

 

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer

Nieuws Varkens

Varkensvleesexport lijdt grote verliezen in Azië

Analyse Varkens

China wil varkenscyclus onder controle krijgen

Nieuws Varkens

Duitse varkensprijs verrast en zet opnieuw tandje bij

Opinie Wouter Baan

Slachterijen mis je pas als ze er niet meer zijn

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden