Vestiging in Wageningen

Chinese zuivelreus zoekt innovatie in Nederland

3 Februari 2014 - Redactie Boerenbusiness

Wageningen UR is al een magneet voor studenten van over de hele wereld, maar weet nu ook een van de grotere zuivelaars naar zich toe te trekken. Het Chinese zuivelconcern Yili maakt bekend een R&D-afdeling te openen in Wageningen. Yili voegt zich hiermee bij FrieslandCampina die er al een innovatiecentrum bezit.

Eind februari opent de Chinese zuivelaar Yili in Wageningen de deuren van een nieuwe R&D-afdeling. In 2013 maakte het bedrijf al bekend meer mondiaal te willen gaan opereren en onderzoek vestigingen te willen openen in de VS en Europa. De Gelderlander meldt dat de keus in Europa gevallen is op Wageningen UR.

Yili staat twaalfde op de wereldranglijst en voegt zich met de opening van een centrum in Wageningen bij de nummer vijf, FrieslandCampina. De grootste zuivelaar van Nederland nam in oktober in Wageningen een innovatiecentrum in gebruik. Waar er in het centrum van FrieslandCampina enkele honderden mensen aan het werk zijn, meldt Yili te willen beginnen met een bezetting van maximaal tien mensen.    

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer

Nieuws melk

Precisiefermentatie levert nog geen volwaardige melk

Nieuws Jaarcijfers 2022

Chinese zuivelgigant Yili groeit ongebreideld verder

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden