Winst daalt fors

Betere marges op voer helpen Nutreco niet

6 Februari 2014 - Redactie Boerenbusiness

Voerconcern Nutreco heeft over het afgelopen jaar een winst geboekt van 150,8 miljoen euro, ruim 15 procent minder dan vorig jaar. Deze daling komt vooral door de voer- en vleesactiviteiten in Zuid-Europa. Nutreco wil deze dan ook van de hand doen.

Zonder de activiteiten in Spanje en Portugal daalt de winst met 4,2 procent tot 127.5 miljoen euro, zo heeft Nutreco donderdagochtend bekendgemaakt. De omzet, exclusief Zuid-Europa, is met 1,2 procent gegroeid tot bijna 3,87 miljard euro. Dat ook dit winstcijfer licht daalt, komt onder meer door een 8 procent lager resultaat in de verkoop van visvoer.

’Hoewel iets lager dan in 2012, is dit het op één na beste bedrijfsresultaat in de geschiedenis van onze onderneming’, zegt topman Knut Nesse in een verklaring. ’Onze resultaten in 2013 werden beïnvloed door verscheidene factoren, waaronder hoge grondstofprijzen die van invloed waren op het rendement van onze klanten, lagere resultaten bij visvoer, in het bijzonder in Noorwegen en China, en een negatief wisselkoerseffect.Tegelijkertijd hebben we onze leidende positie in de mondiale zalmvoermarkt heroverd en verbeterden we onze marges bij diervoeding.’

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Meer over

Nutreco
Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden