Zachte winter helpt

Melkaanvoer januari plust 5,1 procent

17 Februari 2014 - Redactie Boerenbusiness

Over januari slagen de Nederlandse melkveehouders er opnieuw in om bij de melkaanvoer een plus van meer dan 5 procent neer te zetten in vergelijking met vorig jaar. De totale melkaanvoer loopt zelfs 6,1 procent voor op vorig seizoen, zo blijkt uit de gegevens van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO).

In januari leverden de melkveehouders 1.073.081 ton melk af. Een plus van 3,6 procent in vergelijking met december 2013, maar een plus van 5,1 procent in vergelijking met januari 2013. Het vetpercentage lag over januari op 4,46 procent, 0,05 procent onder het vetgehalte van een jaar terug. Door de hoge melkaanvoer wordt er toch een plus van 4 procent gehaald bij de levering van vet, welke uitkomt op 47.907 ton.

De totale melkaanvoer komt van april tot en met januari uit op 10,28 miljoen ton melk. Een plus van 6,1 procent in vergelijking met het voorgaande seizoen. Vorig jaar liep de melkaanvoer een half procent achter, wat inhoudt dat er een plus van 5,6 procent gehaald wordt bij het totale melkquotum. De quotumgrens wordt alleen niet overschreden wanneer er de komende maanden maar 0,79 miljoen ton melk per maand geleverd wordt. Zo weinig melk leverden de Nederlandse melkveehouders zelfs niet in het rampjaar 2009.

Melkaanvoer_NL.JPG

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden