Minnetje bij vet

Nemelco blijft koploper bij melkprijs

11 Maart 2014 - Redactie Boerenbusiness

Nemelco maakt bekend over februari iets minder te betalen voor melkvet. Dit in combinatie met het aflopen van de wintertoeslag levert een lagere melkprijs op. Toch zet de zuivelaar alsnog de hoogste Nederlandse melkprijs neer.

Over februari haalt Nemelco 20 cent af van de vetwaardering. Daarmee komt de vetprijs uit op 4,40 euro per kg vet. Een prijs die voor het laatste in juli voor vet betaald werd. Eiwit blijft evenwel stabiel op een prijs van 7,85 euro per kg eiwit. 

Alles bij elkaar komt de melkprijs bij een jaarlevering van 600.000 kg melk terecht op 43,54 euro per 100 kg melk. Een min van 4,78 euro in vergelijking met de maand ervoor. Het aflopen van de wintertoeslag is verantwoordelijk voor het merendeel van de prijsdaling. Bij levering van 800.000 kg melk betaalt Nemelco 43,81 euro en bij 1,1 miljoen kg loopt dit op tot 44,09 euro per 100 kg melk.    

Na Nemelco betaalde DOC Kaas over februari het meeste voor de melk, gevolgd door FrieslandCampina. Bij deze melkprijzen zijn geen duurzaamheidstoeslagen meegenomen. Zelfs de laagste melkprijs bevindt zich nog ruim boven de 40 euro.

melkprijs nemelco.JPG

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden