Voor 14 miljoen dollar

FrieslandCampina breidt aandeel in Synlait Milk uit

20 Maart 2014 - Redactie Boerenbusiness

FrieslandCampina vergroot heeft voor een bedrag van 14,1 miljoen dollar het belang in de Nieuw-Zeelandse zuivelverwerker Synlait Milk uitgebreid. Dit melden verschillende Nieuw-Zeelandse media.

De Nederlandse zuivelcoöperatie heeft al een aandeel van 7,5 procent in Synlait Milk en vergroot dit tot 9,999 procent. Voor de uitbreiding van het belang heeft FrieslandCampina 3,66 miljoen aandelen voor een prijs van 3,85 dollar per stuk, zo meldt scoop.co.nz. De totale investering komt hierdoor op 14,09 miljoen dollar.

De aankoop heeft FrieslandCampina een groter belang in Synlait Milk dan het Japanse Mitsui & Co, dat 8,4 procent van de aandelen in handen heeft. Het Chinese Bright Dairy Foods bezit 39 procent van de aandelen.

Graeme Milne, de bestuursvoorzitter van Synlait Milk, is positief over de aankoop. ´Onze werkrelatie met FrieslandCampina blijft zich ontwikkelen. Naast een gewaardeerde klant is het bedrijf ook een strategische partner die kan helpen Synlait Milk verder te ontwikkelen.´

De Nieuw-Zeelandse zuivelverwerker verwacht in het boekjaar 2014, dat 31 juli afloopt, een nettowinst te boeken van 30 tot 35 miljoen dollar.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer

Nieuws melk

FrieslandCampina werkt aan lokkertjes nieuwe leden

Analyse Melk

Arla en FrieslandCampina groeien meer uit elkaar

Nieuws Melk

Fitch wil beter resultaat zien bij FrieslandCampina

Achtergrond Melk

Maar goed dat Friso nog van FrieslandCampina is

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden