Tarief omhoog

Definitieve regels derogatie gepubliceerd

1 Mei 2014 - Redactie Boerenbusiness - 2 reacties

De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) heeft de definitieve regels voor het aanvragen van derogatie gepubliceerd. Ook gaan de tarieven omhoog, maar met hoeveel wordt niet gezegd. Tot 13 juni kunnen agrarische ondernemers zich aanmelden voor derogatie.

De aanvragen voor derogatie van graasdiermest kunnen tot en met 13 juni ingediend worden, zo maakt Dienst Regelingen bekend. Voor derogatie geldt dat 80 procent grasland vereist is en er geen gebruik gemaakt mag worden van fosfaatkunstmest. In beide scenario"s geldt dat wanneer de voorwaardes niet gehaald kunnen worden door financiële verplichtingen er "voorzieningen" komen.

Voor de aanmelddatum moet ondernemers het bemestingsplan voor 2014 af hebben en de grond, wanneer nodig, opnieuw bemonsterd hebben. Ook meldt de RVO het tarief verhoogd te hebben. Hoeveel de verhoging bedraagt wordt niet gemeld.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Meer over

derogatie
Regenradar
Powered by Agroweer
Reacties
2 reacties
Wilco 1 Mei 2014
Dit is een reactie op dit artikel:
[url=http://www.boerenbusiness.nl/artikel/item/10849598/Definitieve-regels-derogatie-gepubliceerd]Definitieve regels derogatie gepubliceerd[/url]
Het slaat nergens op wij moeten alles op orde hebben en zelf komen ze bijna halve wege de groei periode als alles al op de grond zit met aanpassingen.Dan ook nog de kosten verhogen ????
Wat willen ze nou !!
martha 1 Mei 2014
Vlgs mij is er geen sector in Nederland, waar regels worden vastgesteld met terugwerkende kracht.Dat was al zo bij invoering van melkquotum, quotum werd drastisch verlaagd terwijl het melkjaar al enige maanden oud was. Nu flikken ze het weer en protest is niet aan te tekenen.Kosten worden verhoogd en uitstel, nee dan is men niet thuis.Wanneer komen boeren nu eindelijk eens in actie?
big 1 Mei 2014
Dit zat er al een poosje aan te komen .Om de derogatie er door te krijgen moest er links en rechts flink wat ingeleverd worden.Dat was vanaf het begin duidelijk,het kan niet allemaal van een kant komen natuurlijk.Er zijn alleen wat valse verwachtingen geschept door de onderhandelaars en dat is erg zuur.
U kunt niet meer reageren.

Wat doen de actuele melkprijzen?

Bekijk en vergelijk het
in de Melkprijsvergelijker

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden