Techniek in de koelkast

Rendement van groot belang voor melkers

7 Mei 2014 - Redactie Boerenbusiness

ABN Amro maakt duidelijk dat techniek niet meer de boventoon moet voeren bij management en investeringen op een melkveebedrijf. In plaats daarvan kunnen melkveehouders beter kijken naar het rendement, waaronder omgang met een flexibele melkprijs.

Na april 2015 zijn melkveehouders overgeleverd aan de grillen van de vrije markt. Bij de aankoop van voer is dat nu al het geval, maar vanaf dan wordt ook de melkprijs een speelbal op het internationale speelveld. Iets waar melkveehouders amper invloed op kunnen uitoefenen, maar dat geldt volgens ABN Amro niet voor de bedrijfsvoering.

De bank geeft aan dat management en investeringen zich straks minder moeten richten op techniek, maar juist de focus moeten leggen op het rendement. "Hieronder valt ook het managen van fluctuaties in melkprijs, voerprijzen en de mineralenstroom."

Een andere uitdaging ligt bij het voer. Melkveehouders moeten volgens de bank zowel de ruwvoeropbrengst per hectare als de conversie van voer in melk verhogen. "Teelttechnieken uit de akkerbouw en kennis van voerproducenten zijn hier nuttig."

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden