Copa-Cogeca vraagt steun

Geld superheffing moet in de sector blijven

9 Mei 2014 - Redactie Boerenbusiness - 3 reacties

De superheffing, heffing voor het overschrijden van het melkquotum, blijft de gemoederen bezighouden. Ook over 2014/15 dreigen diverse Europese landen namelijk af te koersen op een record superheffing. De Copa-Cogeca, belangenbehartiger voor Europese boeren en de agrarische industrie, roept op om dat geld in elk geval weer in te zetten voor de sector.

Een streep zetten door de superheffing gaat vrijwel zeker niet gebeuren, wat inhoudt dat ook volgend seizoen geld de sector verlaat wat de melkveehouderij goed kan gebruiken. Dit met het oog op toenemende prijsfluctuaties. De Copa-Cogeca vraagt daarom in een brief aan landbouwcommissaris Dacian Ciolos en de lidstaten om superheffing geld in de sector te houden. Dat geld kan vervolgens ingezet worden om de sector te helpen zich verder te ontwikkelen.

Ook laat de Europese belangenbehartiger zich positief uit over mogelijke aanpassingen aan de vetcorrectie, welke in juni besproken gaan worden. "Het is een goede manier om de druk op melkveehouders iets te verlichten."

De komende tijd blijft de vraag naar zuivel goed. "De vraag naar zuivelproducten is aan het stijgen, met name in de opkomende economieën zoals China en India. De OECD-FAO voorziet dat de zuivelconsumptie tegen 2021 met 30 procent gaat toenemen." Nu wordt het zaak om ervoor te zorgen dat de Europese melkveehouders de kans krijgen om de groeiende mogelijkheden te benutten.   

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Meer over

copa-cogeca
Regenradar
Powered by Agroweer
Reacties
3 reacties
Nol 9 Mei 2014
Dit is een reactie op dit artikel:
[url=http://www.boerenbusiness.nl/artikel/item/10850074/Geld-superheffing-moet-in-de-sector-blijven]Geld superheffing moet in de sector blijven[/url]
Goed dat dit door belangenbehartigers wordt opgepakt, menigeen verdient aan de liters melk die boven quotum worden geleverd maar alleen de veehouder betaald de heffing.
LTO laat je stem horen...
Jan 9 Mei 2014
Dit geld moet dan ten goede komen aan alle melkveehouders en mag niet alleen naar die "ondernemers" gaan die nu al een voorschot nemen op het quotumloos tijdperk. Iedereen weet in april al hoeveel hij dat jaar mag produceren en wil je meer dan zul je zelf op moeten draaien voor de kosten van koop of lease of superheffing.
paul 9 Mei 2014
gewoon verdelen onder alle melkveehouders: bijvoorbeeld aan de bedrijfstoeslag toevoegen.
Johan 9 Mei 2014
Door het betalen van superheffing betaal je in elk geval minder belasting. Vestzak, broekzak.
U kunt niet meer reageren.

Wat doen de actuele melkprijzen?

Bekijk en vergelijk het
in de Melkprijsvergelijker

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden