Illegale prijsafspraken

Saoedi-Arabië dreigt met boetes op babyvoeding

20 Mei 2014 - Redactie Boerenbusiness

Autoriteiten in Saoedi-Arabië hebben zeven binnenlandse en internationale producenten van babyvoeding gewaarschuwd voor boetes op het illegaal opdrijven van prijzen, zo meldt Dairy Reporter.

Eerder deze week maakten het Saoedi-Arabische ministerie van economie en industrie (MCI) en de mededingingsautoriteit bekend onderzoek uit te voeren naar de plotselinge prijsstijging van babyvoeding. Met name het feit dat alle prijzen van fabrieken op een gelijkwaardige manier toenamen trok de aandacht. 

De controleteams van de MCI hebben sindsdien 10 kantoren in Riyadh en Jeddah bezocht waar ze verklaringen hebben opgenomen en documenten in beslag namen. Hierbij zouden diverse documenten zijn aangetroffen met marketingstrategieën, administratieve beslissingen en overeenkomsten.

De zeven, niet genoemde bedrijven, onder toezicht hebben twee weken de tijd gekregen om de aangestipte punten te veranderen anders volgen er harde maatregelen. Daaronder vallen boetes tot 10 procent van de jaarverkopen en het terugbetalen van de winsten verkregen via illegale prijzen.

Nestlé, Nutricia, Aboott Laboratories en Almarai, behoren tot de grootste spelers op de babyvoedingmarkt in Saoedi-Arabië.

 

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer

Analyse Melkpoeder

Exportkansen melkpoeder verlagen druk melkprijs

Analyse Zuivelbusiness

Melkpoederexport gaat veel beter dan gedacht

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden