Opgepast voor droogte

El Nino baart Dairy Australia zorgen

22 Mei 2014 - Redactie Boerenbusiness

Dairy Australia drukt melkveehouders op het hart om noodplannen klaar te hebben liggen voor het geval El Nino toeslaat. Het weerfenomeen brengt meestal extreme droogte met zich mee.

Doorgaans valt El Nino samen met een onder gemiddelde neerslag in het zuiden en oosten van Australië. Ongeveer tweederde van de keren dat El Nino plaatsvindt hield het voor grote delen van Australië in dat droogte grote delen van het land getroffen heeft.

Het weerbureau geeft aan dat er 70 procent kans is dat het weerfenomeen zich gedurende de winter gaat ontwikkelingen. In Australië houdt dit in dat vanaf juli er aan het weerfenomeen gerelateerde verschijnselen kunnen gaan plaatsvinden. 

Voor veel agrarische ondernemers in Queensland en New South Wales zijn de verschijnselen nu al merkbaar in de vorm van droogte en tekorten bij ruwvoer. Dairy Australia raadt melkveehouders aan waakzaam te blijven en iets vooruit te plannen. 

"Boeren moeten zich er van bewust zijn dat de kans op El Nino toeneemt en dat ze opnieuw met een droger dan gemiddelde winter en voorjaar geconfronteerd worden", zegt Julie Lommi, van Dairy Australia. Alhoewel de prognoses uitgaan van droogte kan het land heel goed ook nog getroffen worden door extreme stormen, springvloed, stroomuitval en orkanen.  

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden