Goede start noodzakelijk

Oostenrijk dringt aan op lagere superheffing

3 Juni 2014 - Redactie Boerenbusiness

Oostenrijk blijft er bij de Europese Commissie op aan dringen om iets te doen aan de superheffing. Juist richting het einde van het melkquotum is een goede start noodzakelijk. Een dergelijk hoge heffing voor het te veel leveren van melk helpt daar niet aan mee, zo meldt het Duitse Top Agrar.

Oostenrijk heeft bij de Europese Commissie opnieuw gepleit voor verlaging van de superheffing. Andrä Rupprechter, de Oostenrijkse minister van landbouw, laat weten dat de melkveehouders na het aflopen van het melkquotum de beste startpositie nodig hebben die ze kunnen krijgen. "Het is belangrijk de zeer hoge superheffing te verlagen."

Aanpassing van de vetcorrectie is een belangrijke maatregel, die direct ingezet kan worden. Half juni wordt daar door de Europese Raad over gepraat.

Rupprechter geeft aan dat de Oostenrijkse melkveehouder goed gepositioneerd is. De export van zuivel is verzesvoudigd sinds 1995. Ongeveer een derde van de producten wordt afgezet in Duitsland, bij kaas gaat zelfs de helft naar Duitsland. Maar ook landen zoals China, Rusland, Libië en de Arabische Emiraten dragen bij aan een positieve handelsbalans. 

 

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Meer over

oostenrijk
Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden