Samenwerken met Aeres

Weidestal trekt aandacht van SAC

11 Juni 2014 - Redactie Boerenbusiness

De plannen rondom een weidestal van Aeres Praktijkcentrum Dronten hebben de aandacht van SAC getrokken. Te meer omdat in de nieuw te bouwen stal gekozen is voor een Swing-over melkstal van het bedrijf. Reden voor SAC om met Aeres te gaan samenwerken op het gebied van kennisuitwisseling.

Naast uitbreiding van de Flevolandstal werkt Aeres aan de plannen voor een weidestal. In juli moet, als alles goed gaat, de eerste paal de grond in gaan waarna eind 2014 de bouw afgerond zal worden. Wat een weidestal is legt Katrien van de Brink van het praktijkcentrum uit: "Het is een stal die er op gericht is de koeien zolang mogelijk buiten te laten lopen. Het is een combinatie van een vrijloopstal met stro en een potstal. In de stal hebben de dieren 12 tot 15 m2 tot hun beschikking."

De stal wordt onder meer ingericht met een 2 x 14 stands SAC Swing-over melkstal. Een opsteker voor SAC die hierin het signaal ziet dat hun installatie er een met toekomst is. De plannen van Aeres worden door het automatiseringsbedrijf omschreven als ambitieus en uitdagend. Het is tevens de reden voor SAC om een samenwerkingsverband met Aeres aan te gaan. Deze is primair gericht op het delen van kennis.  

Met de weidestal hoopt Aeres een nieuwe draait te geven aan grondgebondenheid.

 

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden