Lastige Europese markt

Danone gaat in EU fabrieken sluiten

11 Juni 2014 - Redactie Boerenbusiness

Al langere tijd worstelt de zuivelreus Danone met het lastige verkoopklimaat in Europa. Toch kon tot nog toe sluiting van fabrieken voorkomen worden. Daar komt half juni verandering in. Danone maakt bekend drie fabrieken in Italië, Duitsland en Hongarije te willen sluiten. 

Sinds 2010 worstelt Danone met de neerwaartse trend in de Europese economie en de teruglopende uitgaven van consumenten. Hoewel er voorzichtige signalen zijn die wijzen op een herstel van de Europese verkopen heeft de verse zuiveldivisie de zaken zien teruglopen en is er in het verlengde daarvan overcapaciteit ontstaan. 

Tegen deze achtergrond maakte Danone woensdag bekend de fabrieken in Casale Cresmasco (Italië), Hagenow (Duitsland) en Boedapest (Hongarije) te sluiten. Alle drie de landen zijn zwaar getroffen door de dalingen bij de verkopen. De sluiting van de drie fabrieken en een geleidelijk verplaatsing van de producten richting België, Polen, Duitsland en Frankrijk moet de vers divisie de kans geven om zijn productiecapaciteit te verbeteren en zich beter te positioneren. 

De plannen zetten een streep door 100 banen in Italië, 70 in Duitsland en 155 in Hongarije. Door nauw samen te werken met werkgeversorganisaties hoopt Danone voor alle werknemers een passende oplossing te vinden. Halverwege 2015 hoopt Danone de plannen rond te hebben,    

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer

Nieuws Melk

Danone na veel gedoe eindelijk weg uit Rusland

Nieuws melk

Danone doet bio-zuivel in VS van de hand

Nieuws Halfjaarcijfers

Russische inpikpraktijken smet op resultaat Danone

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden