Borging verder uitbouwen

Voerindustrie komt met veiligheidsorganisatie

7 Juli 2014 - Redactie Boerenbusiness

De veiligheid en de borging van voeders en grondstoffen voor de veehouderij kan beter en daarom heeft de diervoedersector een nieuwe organisatie opgericht: SecureFeed. Zo maakt de belangenbehartiger van de voerindustrie, Nevedi, bekend.

SecureFeed gaat de borging van de veiligheid van alle soorten diervoeders onder zijn hoede nemen. De diervoedersector hoopt daarmee voor meer regie, daadkracht en transparantie te kunnen zorgen. Het wordt tevens het aanspreekpunt voor de zuivel-, ei- en vleesketens en andere externe partijen. "De diervoedersector komt tot dit initiatief omdat ze grote waarde hecht aan het vertrouwen in voedsel afkomstig uit dierlijke productieketens."

Bestaande programma"s zoals Trustfeed en het CBV-programma voor de foerage worden geïntegreerd in de nieuwe organisatie. Welke rol de nVWA gaat spelen wordt niet genoemd.

Om te voorkomen dat de diverse belangen een rol gaan spelen binnen de stichting wordt er veel waarde gehecht aan de borging van de objectieve besluitvorming en onafhankelijk toezicht. Het bestuur bestaat uit vertegenwoordigers van de diervoedersector en komt onder leiding te staan van een externe onafhankelijke voorzitter. Ook komt er een Raad van Toezicht. Vanaf januari 2015 hoopt SecureFeed operationeel te zijn.    

 

 

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden