Tool voor Kringloopwijzer

Koeien en Kansen legt de focus op water

11 Juli 2014 - Redactie Boerenbusiness

Hoewel de watervoorziening in Nederland zelden problemen oplevert maakt Koeien en Kansen bekend watermanagement onder de loep te willen gaan nemen. Uiteindelijk moet er een tool uit gaan rollen die gaat dienen als verlengstuk van de KringloopWijzer.

Naast vele zaken noemt Wageningen water als een bedrijfsonderdeel wat steeds belangrijker wordt. "Voor een toekomstbestendig melkveebedrijf is goed waterbeheer van essentieel belang. Daarbij draait het niet alleen om de doelen van de Kaderrichtlijn Water en de Nitraatrichtlijn, maar ook om de doelen van de veehouder." Onder de doelen van de veehouder wordt de drinkwatervoorziening van vee verstaan en het beperken van natte en droogteschade. 

De projectgroep Koeien en Kansen gaat dit alles niet alleen doen, maar gaat samenwerken met het Deltaplan Agrarisch Waterbeheer. Dit is een initiatief van LTO. In totaal zijn er 16 voorloperbedrijven die samen met proefbedrijf De Marke een waterplan op gaan stellen. Het plan wordt onderdeel van het bedrijfsontwikkelingsplan. Hieruit moet een aanpak rollen die leidt tot de ontwikkeling van een tool. Deze wordt uiteindelijk een verlengstuk van de KringloopWijzer.  

 

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Meer over

koeienWater
Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden