Veevoer aan kop

Zuivelnoteringen schieten in het rood

16 Juli 2014 - Redactie Boerenbusiness - 1 reactie

De Nederlandse zuivelprijzen kleurden over de derde week van juli rood, zo blijkt uit de noteringen van het Productschap Zuivel (PZ). De grootste klap kreeg opnieuw magere melkpoeder voor veevoer te verwerken, wat alles te maken zal hebben met de storingen van de laatste weken.  

Een correctie van 20 euro zet de prijs van magere melkpoeder veevoer terug tot 243 euro per 100 kg, exclusief btw. Het ziet er naar uit dat het aanbod veel groter was dan de vraag. Vaak houdt een plotselinge toename van het aanbod verband met problemen in fabrieken, waardoor meer melkpoeder voor menselijke consumptie afgekeurd wordt en zijn weg vindt richting veevoeders.

Volle melkpoeder zette eveneens een daling neer. Door een min van 6 euro komt de prijs uit op 306 euro per 100 kg. Bij magere melkpoeder food blijft de daling beperkt tot 4 euro en zakt de prijs terug naar 280 euro per 100 kg.

De laatste weken was boter de stabiele factor, maar ook dat valt richting het einde van juli niet meer vol te houden. Er wordt 3 euro van de prijs afgehaald, waardoor deze uitkomt op 349 euro per 100 kg. Ten slotte sluit weipoeder de rij. Een euro eraf zet de prijs op 92 euro per 100 kg.

 

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer
Reacties
1 reactie
Greenmark 16 Juli 2014
Dit is een reactie op dit artikel:
[url=http://www.boerenbusiness.nl/melkmarkt/artikel/item/10854374/Zuivelnoteringen-schieten-in-het-rood]Zuivelnoteringen schieten in het rood[/url]
Iets nauwkeuriger mag wel.SMP feed staat op € 2430/t
U kunt niet meer reageren.

Wat doen de actuele melkprijzen?

Bekijk en vergelijk het
in de Melkprijsvergelijker

Analyse Melkpoeder

Exportkansen melkpoeder verlagen druk melkprijs

Analyse Zuivelbusiness

Melkpoederexport gaat veel beter dan gedacht

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden