Een euro er af

38 euro geeft koers aan voor melkprijs tot april

20 Augustus 2014 - Redactie Boerenbusiness

Het handelsboycot van de Russen maakte vroegtijdig een einde aan de zomervakantie op de zuivelmarkt. Zo stond eiwit al onder druk, maar vallen nu ook de zekerheden voor de kaasprijs weg. Als gevolg daarvan komt Dairy Trading Online nu met een melkprijs van 38 euro tot april.

Amper een maand geleden maakte DTO bekend tot en met maart in te zetten op een melkprijs van 39 euro. Toen was de situatie rond Rusland nog uiterst onzeker. Dat certificaat, met een looptijd van 1 september tot 1 maart, was rap ingevuld. Toen vervolgens bekend werd dat de Russen geen zuivel uit de Europese Unie meer wilden hebben signaleerde Trienke Elshof, projectmanager van DTO, grote belangstelling voor de certificaten.

Het bleek dat 39 euro niet meer haalbaar was, maar 38 euro bleek nog wel mogelijk. "Met het nieuwe certificaat geeft DTO een signaal af voor de komende periode". Vanaf 19 augustus kan er ingeschreven worden op het certificaat van 38 euro, wat in gaat op 1 oktober en loopt tot 1 april.

Het certificaat wordt afgerekend op basis van de garantieprijs van FrieslandCampina, welke de eerste maandag van de maand bekend gemaakt wordt.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden