Private opslag weer mogelijk

EU gaat melksector ondersteunen

28 Augustus 2014 - Redactie Boerenbusiness - 3 reacties

De Europese Commissie (EC) maakt bekend de private opslag voor boter weer open te stellen. Ook komt er opslag voor melkpoeder en diverse soorten kaas. De EC neemt deze stappen in een poging de zuivelsector tegemoet te komen. Die ondervindt veel hinder van het handelsboycot van de Russen. 

De Europese Commissie maakt donderdag bekend dat het private opslag weer in het leven gaat roepen. Die van boter werd iets minder dan driekwart jaar geleden afgeschaft, maar mag nu weer uit het stof getrokken worden. Daarnaast komt er ook een private opslag voor magere melkpoeder en diverse kaassoorten.

Door het openstellen van de opslagen hoopt de EC de negatieve impact van het Russische handelsboycot op de interne markt te beperken. Tot en met het einde van het jaar blijven de opslagen openstaan.

Eurocommissaris Dacian Ciolos geeft aan dat de prijssignalen uitwijzen dat het Russische handelsboycot vat op de markt begint te krijgen. "In een aantal lidstaten worden er verliezen geleden bij de export en moeten er nieuwe bestemmingen gevonden worden. De Europese zuivelsector heeft tijd en hulp nodig om zich aan te passen, daarom maakt ik vandaag stappen bekend om de markt te gaan ondersteunen. De focus ligt nu op de export van melkpoeder, boter en export kaas. Wanneer nodig volgen er extra maatregelen."   

Private opslag van boter houdt in dat de EC geld geeft om de kosten te vergoeden voor het 3 tot 7 maanden opslaan van boter. Volgende week wordt er over de maatregel gestemd. De regeling wordt uitgebreid tot kaas. Dit door het belang wat diverse soorten kaas innemen bij de export op Rusland. Over 2013 vertegenwoordigde kaas een waarde van ongeveer 1 miljard euro. Om welke kaassoorten het gaat wordt niet duidelijk.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer
Reacties
3 reacties
hein 28 Augustus 2014
Dit is een reactie op dit artikel:
[url=http://www.boerenbusiness.nl/melkmarkt/artikel/item/10857370/EU-gaat-melksector-ondersteunen]EU gaat melksector ondersteunen[/url]
altijd maar weer die melkveehouders helpen wanneer komen pluimvee kalver en andere sectoren in de landbouw is in aanmerking voor steun
Piet 28 Augustus 2014
Je hebt gelijk Hein. Melkveehouders zijn nu eenmaal de grootste jankerds die er maar zijn. Dan krijg je gauw je zin.
tempo 28 Augustus 2014
Hun hebben misschien betere belangenbehartigers als wij.

Die van ons hoor je niet en elk jaar contributie betalen dus beter schrappen!
erik 28 Augustus 2014
het is nu eenmaal een sector die nog nooit op eigen benen heeft gestaan
U kunt niet meer reageren.

Wat doen de actuele melkprijzen?

Bekijk en vergelijk het
in de Melkprijsvergelijker

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden