Vraag en aanbod meer in balans

Effect van Rusland blijft beperkt op wei en lactose

15 September 2014 - Redactie Boerenbusiness

De Russische sancties voor geïmporteerde voedingsmiddelen uit Westerse landen, hebben slechts een beperkt effect op de belangen van wei en lactose van Arla. Dit zegt de CEO van het bedrijf tegenover Dairy Reporter.

Volgen Henrik Andersen, de CEO van Arla Foods, blijft het effect van de Russische sancties op voedingsmiddelen uit de EU, de VS, Canada, Australië en Noorwegen beperkt op wei en lactose. ‘Hoe onfortuinlijk de Russische sancties ook zijn, ik denk niet dat de maatregelen een groot effect gaan hebben op wei en lactose’, zei Andersen tegenover Dairy Reporter.

De reden dat de impact beperkt blijft, is de groeiende vraag naar deze producten op de wereldmarkt. Arla heeft de afgelopen jaren fors geïnvesteerd in de productie van wei en lactose. ‘Toen wij besloten te investeren in wei- en lactoseproductie, is de verwachtte groei van de markt voor de komende zes jaar in kaart gebracht’, zei de CEO.

Volgens Andersen  is het ‘extreem moeilijk is om in te schatten hoeveel de productie gaat zijn. Dit is bijna net zo moeilijk om de vraag in kaart te brengen. Door het wegvallen van de Russische markt gaat het aanbod meer in balans zijn met de vraag, zonder dat de prijzen sterk dalen. 

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer

Analyse Melk

Arla en FrieslandCampina groeien meer uit elkaar

Nieuws Jaarcijfers 2023

Nabetaling Arla overtreft de eigen verwachtingen

Nieuws melk

Arla zet reststroom in voor insectenproductie

Analyse melk

Arla maakt werk van wei-ingrediënten

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden