Plus van 2,6 procent

Britse melkveestapel toont zeldzame groei

23 September 2014 - Redactie Boerenbusiness

De laatste cijfers gepubliceerd door het Britse ministerie van Milieu, Voedsel en Landbouw (Defra) laten voor het eerst in 15 jaar een stijging zien van de Engelse melkveestapel. 

Volgens analisten van DairyCo laat de complete melkveestapel op 1 juni een stijging zien van 2,6 procent in vergelijking met een jaar eerder. Daardoor stijgt de omvang van de veestapel tot 1.443 miljoen dieren. Uit een enquête gehouden door Dairy Co bleek eveneens dat melkveehouders weer meer vertrouwen hebben in de toekomst. Ongeveer een kwart van de Britse melkveehouders is van plan om de komende twee jaar meer koeien te gaan houden.  

De laatste jaren heeft de omvang van de veestapel een gestage daling laten zien, maar de laatste cijfers suggereren dat er een verdere stijging van de melkproductie in Groot-Brittannië gaat plaatsvinden. Hierbij is de veestapel in Groot-Brittannië goed voor 75 procent van de melkproductie. Het aantal vaarzen tussen de een en twee jaar neemt over dezelfde periode af, maar de cijfers omtrent jongvee schetsen over de langere termijn een verdere uitbreiding van de veestapel. 

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer

Nieuws melk

ZuivelNL wil ook voor biologisch KringloopWijzer

Nieuws melk

Belgische hygiëne- en antibioticaregels scherper

Nieuws melk

Weging Kringloopwijzer in commerciële handen

Nieuws melk

Weidegang lijdt onder verduurzamingsdruk

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden