Dankzij risicoprogramma

China gunt Synlait verkoop babyvoeding

1 Oktober 2014 - Redactie Boerenbusiness

Het Nieuw-Zeelandse Synlait Milk heeft goedkeuring van de Chinese overheid gekregen om babyvoeding op de Chinese markt te gaan verkopen. De goedkeuring kreeg het bedrijf van de Certification en Accreditation Administration van de Republiek China (CNCA).

De registratie van Synlait is voor het bedrijf een belangrijke mijlsteen en wordt toegevoegd aan de bestaande registratie als producent van zuivelproducten en export van melkpoeder voor babyvoeding richting China. Die goedkeuringen werd al in mei 2014 verleend. Synlait zelf ziet het als een enorme opsteker, met name omdat het bedrijf goede kansen op de Chinese markt ziet voor de toekomst.   

Synlait diende direct een verzoek tot toelating in bij de Chinese instantie, nadat het Nieuw-Zeelandse ministerie voor primaire industrieën het risicoprogramma had goedgekeurd voor de fabriek die zich bezighoudt met het mixen en verpakken van de grondstoffen. Deze fabriek kan 30.000 ton per jaar verwerken en 110 blikken per minuut produceren.

Het bedrijf is voor 39 procent eigendom van het Chinese Bright Dairy. Eerder deze maand gaf het aan dat het 25 procent van de aandelen in Sichuan New Hope Nutritional Foods wilde aankopen. Hiermee wil het bedrijf de keten sluiten.  

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Meer over

Synlait
Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden