Investering 25 miljoen euro

Nestlé gaat Chinese melkveehouders trainen

15 Oktober 2014 - Redactie Boerenbusiness

Nestlé heeft in Noordoost China een Dairy Farming Instituut (DFI) geopend. De Zwiterse voedingsgigant noemt het trainingscentrum voor de melkveehouderij één van de grootste zuivelinvesteringen van het bedrijf. Het DFI moet Chinese melkveehouders trainen in het houden van melkvee en het produceren van melk op een duurzame productiewijze.

Melk is een belangrijk deel van het Chinese voedingspatroon aan het worden

Nestlé steekt bijna 25 miljoen euro in het trainingsinstituut, zo heeft het concern woensdag bekendgemaakt. Het bedrijf werkt daarbij samen met een groot aantal andere bedrijven, universiteiten en de locale overheden. Nestlé wil met het trainingscentrum in Shuangcheng een soort zuiveldistrict creëren, waarin de melkveehouders worden getraind en technische kennis wordt gedeeld.

Het Zwitserse bedrijf heeft al naast Shuancheng al twee andere van deze zogeheten zuiveldistricten, in de plaats Laixi in de provincie Qingdao en Hulunbeier in Midden-Mongolië. Nestlé ziet in China grote kansen, omdat de markt voor zuivelproducten daar razendsnel groeit. Het bedrijf rekent erop dat de deze markt de komende vijf jaar verdubbeld in volume.

’Melk is een belangrijk deel van het Chinese voedingspatroon aan het worden’, signaleert Hans Joehr, het hoofd agrarisch van Nestlé. ’Het instituut helpt de zuivelsector naar een volgende stap in ontwikkeling.’

DFI verwacht rond de 700 studenten te gaan trainen in 17 verschillende studierichtingen. De zakenpartners van het instituut zijn  Alltech, Alta Genetics, Avery, Boehringer Ingelheim, East Rock, Elanco, Foester Technik, GEA, Goke•Storty, IFCN, Land O’Lakes, SCR en Zoetis. Ook de Amerikaanse Universiteit van Wisconsin in Madison and het Chinese Northeast Agricultural University in Heilongjiang dragen hun steentje bij.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer

Nieuws Melk

Duitse melkaanvoer pakt stijgende trend weer op

Interview David Kennedy (Bord Bia)

Herstel Ierse melkproductie in het verschiet

Analyse Melk

FrieslandCampina zet stap verder in gevecht om melk

Nieuws Melk

Hogere melkproductie in Australië en Nieuw-Zeeland

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden