Magere melkpoeder stijgt iets

Boter- en kaasprijzen in de VS dalen

17 Oktober 2014 - Redactie Boerenbusiness

De boter- en kaasprijzen laten in de Verenigde Staten eindelijk weer eens een daling zien, zo blijkt uit de resultaten op de beurs van Chicago. Magere melkpoeder laat een lichte stijging zien, evenals weipoeder. Het CWT blijft kaas steunen.

Eerste prijsdaling boter sinds historisch hoge piek

Nadat de prijzen voor boter in de VS een historisch hoog niveau hadden bereikt, werd er afgelopen week eindelijk weer eens een daling genoteerd. De prijs komt nu uit op 6.444 dollar per ton, terwijl dit vorige week nog 6.643 dollar per ton was. De afgelopen dagen liet ook de Amerikaanse termijnmarkt voor boter een daling zien wat betekent dat de prijzen voor boter verder lijken te gaan dalen de komende periode.  Het aantal verkopen is toegenomen van 2.889.766 naar 3.151.862 pond.

Evenals boter lijkt ook Cheddar 40 de weg omlaag te hebben ingeslagen. Ook de prijzen van Cheddar waren historisch hoog tijdens de vorige notering, inmiddels is Cheddar eindelijk weer eens gedaald in prijs. De daling betreft 95 dollar per ton waardoor de prijs uitkomt op 5160 dollar per ton. Nadat de prijzen op de zuiveltermijnmarkt flink daalden lijken die zich nu weer wat te stabiliseren. Het aantal verkopen van Cheddar is gedaald naar 11.182.150 pond.

Magere melkpoeder liet een hele kleine stijging zien op de beurs. Dit product steeg van 3290 naar 3296 dollar per ton. De zuiveltermijnmarkt voor magere melkpoeder laat een hele lichte stijging zien al wordt er niet verwacht dat dit de aanleiding is tot grote prijsstijgingen. Weipoeder steeg ook heel iets van 1466 tot 1469 dollar per ton.

De organisatie Cooperatives Working Together (CWT) heeft bekendgemaakt dat de export van Cheddar subsidie tegemoet kan zien. Dit geldt voor in totaal 422.106 pond. Dit is het gevolg van een groeiende vraag naar Amerikaans kaas.
 

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer

Analyse melk

Termijnmarkt melk impopulair na wilde jaren

Analyse Zuivelbusiness

Botermarkt vertoont zich zwakker dan roommarkt

Analyse Melkpoeder

Exportkansen melkpoeder verlagen druk melkprijs

Nieuws Melk

Vermogen MTC over 2022 in de min, accountant twijfelt

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden