Melkaanvoer augustus

Duitsland en Italië houden melkproductie hoog

22 Oktober 2014 - Redactie Boerenbusiness

Duitse melkveehouders hebben in augustus ruim 2,66 miljoen ton melk geleverd aan de fabrieken. Dit is 3,8 procent meer dan in dezelfde maand vorig jaar, zo blijkt uit cijfers van het Duitse landbouwministerie, oftewel een 98.000 ton grotere melkplas. Ook de Italianen melken stug door. Daar kwam de melkaanvoer volgens de schattingen van de Europese Unie uit op 843.610 ton, ruim 5,3 procent meer dan in augustus 2013. Oftewel: een plus van bijna 43.000 ton.

3,8

procent

meer melk heeft Duitsland in augustus geleverd dan vorig jaar

In Duitsland lijken de melkveehouders de melkproductie derhalve iets te stabiliseren, maar uiteraard op een hoger niveau dan vorig jaar. Ook in juli was er sprake van een groei in de melkproductie van 3,8 procent. De maand april was met een toename van 5,9 procent echter veruit de hoogste relatieve stijging van de melkaanvoer in Duitsland. Net als in Nederland zit ook Duitsland in deze periode op een seizoensmatige mindere melkproductie, waarbij het de vraag is of de Duitsers daarin ook het gaspedaal ingedrukt blijven houden qua melkleverantie.

Van januari tot en met augustus is in Duitsland nu ruim 21,36 miljoen ton melk geproduceerd, een plus van 3,7 procent. De grootste melkproducerende deelstaten Beieren en Nedersaksen laten in de eerste acht maanden van dit jaar een groei zien van respectievelijk 3,9 en 4,1 procent in de melkproductie.

Net als Duitsland ligt ook in Italië de melkproductie al maanden flink hoger dan vorig jaar.

 

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Meer over

Melkkoeien
Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden