Zowel melkpoeder als boter

Dalende prijzen op zuiveltermijnmarkt Eurex

22 Oktober 2014 - Redactie Boerenbusiness

Op de Europese zuiveltermijnmarkt van de Eurex noteren magere melkpoeder en boter lagere prijzen. De cash settlement van magere melkpoeder daalde eveneens, terwijl de cash settlement van boter wel is gestegen. 

15

euro

daalt prijs magere melkpoeder op de zuiveltermijnmarkt

Voor magere melkpoeder is dit opnieuw een daling, evenals de weken hiervoor. De prijzen op de zuiveltermijnmarkt komen tot en met januari 2016 niet meer boven de 2.000 euro per ton uit, terwijl dit vorige week nog wel zo was.

De termijnmarkt kijkt bijvoorbeeld naar de fysieke noteringen en ziet dat het Productschap Zuivel (PZ) de prijs voor magere melkpoeder met 2 euro heeft verlaagd tot 1.950 euro perton. Het aantal openstaande posities blijft 61 voor oktober, en de prijs van de cash settlement noteert 1.987 euro per ton, een daling van 15 euro per ton ten opzichte van vorige week.

Ook de prijs voor boter is gedaald op de zuiveltermijnmarkt. Dit is wat opvallender aangezien de zuivelnotering van PZ een stijging van 2 euro per 100 kg noteerde. Op de zuiveltermijnmarkt komen de boterprijzen tot en met april 2015 niet meer boven de 2.968 euro per ton uit, terwijl vorige week nog prijzen boven de 3.000 euro per ton uit werden neergezet.

Kennelijk sorteren de handelende partijen op de termijnmarkt voor op een mogelijke prijsdaling van boter. Het aantal openstaande posities staat evenals vorige week op 240. De cash settlement voor boter is wel gestegen en noteert een prijs van 2.973 euro per ton.
 

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer

Analyse melk

Termijnmarkt melk impopulair na wilde jaren

Analyse Aardappelen

Aardappelmarkt noteert historisch hoog

Analyse Aardappelen

Cash settlement volgende week boven 30 euro

Analyse Aardappelen

Cash settlement schiet door de 20 euro

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden